Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ηκαταφυγή στο «ιστορικό παρελθόν» αλλά και η προσπάθεια προβολής ενός μελλοντικού «ευρωοράματος» ευημερίας με κούφιες υποσχέσεις, δεν μπορεί να κρύψει το νοσηρό παρόν για τη Θράκη! Αυτό κατέστη σαφές χτες, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, παρουσία των πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο την απότιση φόρου τιμής για τα 80 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης.

Οσο κι αν ο πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει μια Θράκη «εργοτάξιο», όπου θα αρχίσει να αποδίδει στο μέλλον η «διασπορά» των πόρων του Α' και Β' Κοινοτικού Πλαισίου στήριξης, όσο κι αν ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ανάγκη εθνικής αναπτυξιακής συναίνεσης για την περιοχή, δεν αποκρύπτεται το γεγονός ότι η Θράκη είναι σήμερα μια από τις πλέον καθυστερημένες περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το γεγονός επισήμανε άλλωστε στην ομιλία της και η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας πως προϋπόθεση ανάπτυξης για τη Θράκη, είναι η αντίσταση στην πολιτική που ακολουθείται γενικότερα σήμερα στη Βαλκανική χερσόνησο καθώς και η κοινή δράση με τους γειτονικούς λαούς, αφού τα όποια «τοπικά» προγράμματα δεν μπορούν να παραμερίσουν τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής. Παράλληλα, η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι οι «εξωβαλκανικές, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως λέμε εμείς, βρίσκονται σε θέση άμεσου καθοδηγητή στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ