Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απάντηση ... «καπνός»

Αλλη μια τυπική προεκλογική «εμφάνιση» ήταν στην ουσία και η προχθεσινή «στάση» του υπουργού Γεωργίας στο Αγρίνιο, παρόμοια με αυτές, που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στους Νομούς Μεσσηνίας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Αρτας. Ο Γ. Ανωμερίτης δε φρόντισε να κρατήσει ούτε τα προσχήματα του «ήλθον, είδον και απήλθον», αφού απέφυγε - για άλλη μια φορά - να δει τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών.

Η «απάντηση» που περίμεναν οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής - όταν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας του έθεσαν τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ, με την επιβολή ποσοστώσεων, προστίμων συνυπευθυνότητας και τις εξευτελιστικές τιμές - έγινε ...«καπνός»! Αντί απάντησης, ο υπουργός αναμάσησε τη γνωστή «καραμέλα» για τις «σωτήριες» Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, το νέο νόμο για τους Συνεταιρισμούς (που οι αγρότες τον αποκαλούν «ταφόπλακα»), το σχέδιο Καποδίστρια, στο οποίο υποτίθεται ότι θα στηριχτεί η ανάπτυξη της υπαίθρου, κλπ., κλπ.

Βέβαια, ο υπουργός δε διευκρίνισε τι εννοεί, όταν μιλάει για «ανάπτυξη της υπαίθρου», όταν η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ οδηγούν την αγροτιά στο ξεκλήρισμα, αναγκάζοντας χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, να εγκαταλείψουν τη γη και τα χωριά τους. Γιατί, αν εννοεί τη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής και της γης σε λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες, που θα ...αναπτυχθούν, πατώντας στις πλάτες των φτωχών αγροτών, τότε έχει δίκιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ