Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Δε θα φιμωθεί η μοναδική φωνή πληροφόρησης των εργαζομένων

Τη δίωξη του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» από τον υπουργού Δικαιοσύνης, καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές, τονίζοντας ότι η ενέργεια έγινε για εξυπηρέτηση πολιτικών αλλά και προσωπικών σκοπών του.

Οι οικοδόμοι υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια φίμωσης, όχι μόνο του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», που από την πρώτη του στιγμή έχει ταυτιστεί με το λαϊκό αίσθημα και αγώνα -με αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση- αλλά στρέφεται και κατά της ελευθεροτυπίας γενικότερα. Θεωρούμε, επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, προσφιλή τακτική του υπουργού, να προσπαθεί να εμπλέκει τη Δικαιοσύνη κάθε φορά στα δύσκολα, με στόχο να εξυπηρετήσει την αντιλαϊκή πολιτική του. Κάτι που αποδεικνύεται, συνεχίζουν, περίτρανα και από τις παραινέσεις του να παρέμβει η Δικαιοσύνη κατά των αγωνιζόμενων αγροτών, η πρόταση για πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατά των μαθητών, η κατάθεση μήνυσης στο «Ρ».

Σ' αυτό το σημείο οι συνδικαλιστές, αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι η κυβέρνηση ως πιστός υπηρέτης των συμφερόντων της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, προσηλωμένη στους στόχους της ΟΝΕ και τις επιλογές της ΕΕ, προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή μιας πολιτικής βαθύτατα αντιλαϊκής. Οι εργαζόμενοι που ακολουθούν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, επισημαίνουν, απέναντι σ' αυτές τις επιλογές, βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Βρίσκονται, αντιμέτωποι, με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις δικαστικές διώξεις. Τέτοια δίωξη, υπογραμμίζουν οι οικοδόμοι, είναι κι αυτή εναντίον του «Ρ», επειδή διέπραξε ένα έγκλημα «εκ προμελέτης»... με την αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού του. Με τη δημοσίευση, δηλαδή, των όσων λαμβάνουν χώρα, στο χώρο των δικαστηρίων, κατά τη διεξαγωγή της δίκης του υπερνομάρχη Θ. Κατριβάνου.

Θεωρούμε, τονίζουν, οι συνδικαλιστές, πως η προσωπική και πολιτική συμπεριφορά του γυρολόγου των ΜΜΕ, του υβριστή των πάντων, δεν είναι η δέουσα, ούτε η αρμόζουσα που θα εγγυάται την ομαλή και ανεμπόδιστη λειτουργία της Δικαιοσύνης και να συμβάλει στη δίκαιη κρίση της. Κλείνοντας, την ανακοίνωσή τους, οι οικοδόμοι, δηλώνουν κατηγορηματικά, πως θα σταθούν στο πλευρό της εφημερίδας, και δε θα επιτρέψουν καμία προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και ειδικότερα της μοναδικής φωνής πληροφόρησης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ