Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεδίκες

Αποφασισμένος να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο τους δικηγόρους που παρουσιάζονται στα τηλεοπτικά «παράθυρα», διατείνεται ότι είναι - διά στόματος του προέδρου του Αντ. Ρουπακιώτη- ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας. Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου, με τίτλο «Τηλεδίκες, προστασία Δικαιωμάτων πολιτών», που διοργάνωσαν προχτές η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ενωση Ποινικολόγων Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Αντ. Ρουπακιώτη υπάρχουν σήμερα περίπου δέκα δικηγόροι, οι οποίοι «παραβιάζουν θεμελιώδεις κανόνες του Συντάγματος, ευτελίζουν θεσμοθετημένες διαδικασίες και συμμετέχουν στην εμπορευματοποίηση των θεσμών, με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή τους». Παράλληλα ο πρόεδρος του ΔΣΑ, δήλωσε ότι κανείς από αυτούς τους δικηγόρους δε θα μείνει ατιμώρητος. Πάντως, ο ίδιος, κατηγόρησε ορισμένα κανάλια τα οποία δε δίνουν το απαραίτητο υλικό που διαθέτουν -από συζητήσεις σε τηλεοπτικά παράθυρα- ώστε οι συγκεκριμένοι να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Ν. Κιάος, τόνισε ότι η δημοσιογραφική έρευνα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια και να εισβάλει και να παραβιάζει την προσωπική ζωή των ανθρώπων. Τέλος, υπογράμμισε ότι οι θεσμοθετημένοι κανόνες δυστυχώς πολλές φορές δεν εφαρμόζονται και έφερε σαν παράδειγμα την πρόσφατη περιπέτεια του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ