Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Οργανωμένη αντιμονοπωλιακή δράση ενάντια στην πολιτική ξεπουλήματος στρατηγικών υποδομών

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου με αφορμή τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των λιμανιών

Σε συντονισμένη αντιμονοπωλιακή πάλη ενάντια στην πολιτική ξεπουλήματος στο μεγάλο κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Ηπείρου με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών στα οποία εντάσσεται και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

«Η κυβέρνηση, σημειώνει η "Λαϊκή Συσπείρωση" επιχειρεί να δημιουργήσει ζωτικό χώρο για την κερδοφόρα δράση του κεφαλαίου με ένα νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που αγγίζει τα όρια του πλιάτσικου, ξεπουλώντας ό,τι δεν πρόλαβαν να παραχωρήσουν σε ιδιώτες οι προκάτοχοί της. Ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, οδικοί άξονες, φυσικό αέριο, νερό, τουριστικές υποδομές, ακίνητα του δημοσίου, όλα βγαίνουν στο σφυρί».

Αναφέρεται συγκεκριμένα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και στις επιπτώσεις που αυτές θα έχουν στο λαό σημειώνοντας «πως πέρα από την απώλεια περιουσιακών στοιχείων που του ανήκουν, θα πληρώσει πανάκριβα τις υπηρεσίες, ενώ η όλη αυτή η διαδικασία, θα συνοδευτεί με απολύσεις, μειώσεις αποδοχών και ανατροπές των εργασιακών σχέσεων. Το γενικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μίας ή και περισσότερων εταιρειών, στον έλεγχο των οποίων θα περιέλθει ο έλεγχος των λιμανιών. Η νέα ή οι νέες εταιρείες θα περάσουν σε πακέτο στο χρηματιστήριο, δηλαδή σε ιδιωτικά κεφάλαια. Επίσης προβλέπουν «συμπράξεις» με ιδιώτες και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα λιμάνια».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και κάθε λιμανιού της χώρας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων κλπ. Υπογραμμίζει πως το ζήτημα δεν έχει να κάνει με καλή ή κακή σύμβαση ιδιωτικοποίησης ότι πρόκειται για περιουσία του λαού που ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου, τους νέους, να αντισταθούν, να οργανώσουν τη δράση τους μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, ενάντια στην καλά σχεδιασμένη επίθεση των μονοπωλίων. Παλεύοντας για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο την κάλυψη των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών όπως είναι η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση που θα αποτελεί λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα μέσα από την κοινωνικοποίηση του λιμανιού, σε ενιαίο οργανισμό που θα είναι ενταγμένα όλα τα μέσα μεταφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ