Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ το κυβερνητικό μνημόνιο με το Κατάρ

ΚΚΕ: Ανάπτυξη για το λαό μπορεί να γίνει μόνο αν γίνουν δική του, λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι κρίσιμες υποδομές

  • Το νέο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με το Κατάρ αποτελεί μια συμφωνία που εξασφαλίζει και στα αραβικά κεφάλαια τη συμμετοχή τους στη ληστεία του λαού της χώρας.
  • Η είσοδος των λεγόμενων επενδυτών στην ενέργεια, στις υποδομές, στον τουρισμό, θα ωφελήσει μόνο τα ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου με τα οποία θα συνεργαστούν. Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στο εισόδημα και στη ζωή τους.
  • Η δράση του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης, είχε και θα έχει συνέπειες στην υπονόμευση και συρρίκνωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους οξυμένους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων, που συγκρούονται στην περιοχή για την κυριαρχία.
  • Ο λαός πρέπει να το απορρίψει για να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Τώρα πρέπει να καταδικάσει και να αποδυναμώσει με την πάλη και την ψήφο του το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ