Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.-- Οι παρατεινόμενες συγκρούσεις στον κόσμο, όπως στη Σομαλία και το Αφγανιστάν, δημιουργούν ολοένα και περισσότερους «σχεδόν μόνιμους» πρόσφυγες μεταξύ των 43.000.000 που έχουν ξεριζωθεί από τις εστίες τους, ενώ το 2009 επαναπατρίστηκαν μόλις 250.000 δηλαδή το 1/4 σε σχέση με άλλα χρόνια, επισήμανε χτες ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR), Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση της διοικούσας επιτροπής του Οργανισμού.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Συμφωνία συνεργασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, υπέγραψαν χτες οι υπουργοί Εσωτερικών Σερβίας, Ιβιτσα Ντάσιτς, και Μαυροβουνίου, Ιβαν Μπράγιοβιτς.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Ο 85χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Εντουαρντς, το έργο του οποίου οδήγησε στο πρώτο «παιδί του σωλήνα», είναι ο νικητής του Νόμπελ Ιατρικής - Φυσιολογίας για το 2010. Το βραβείο του Εντουαρντς, που είναι γνωστός ως ο «πατέρας της εξωσωματικής γονιμοποίησης» (IVF), συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 10.000.000 σουηδικών κορονών (1,5 εκατ. δολάρια).

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Τις ελπίδες του ότι ο απεγκλωβισμός των 33 μεταλλωρύχων, που παραμένουν παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου, 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, στο ορυχείο Σαν Χοσέ, θα επιτευχθεί πριν τις 15 Οκτώβρη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο πρώην δήμαρχος της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, που την περασμένη βδομάδα απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του από τον Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «New Times» πως δε θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά της αποπομπής του και θα δημιουργήσει «πολιτικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ