Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Κατάργηση των μέτρων που βαθαίνουν την ανέχεια

Την κατάργηση των μέτρων που βαθαίνουν την ανέχεια της λαϊκής οικογένειας απαίτησε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Οπως είπε, «διεκδικούμε και προτείνουμε στις λαϊκές οργανώσεις να ενεργοποιηθούν και μαχητικά να διεκδικήσουν να ακυρωθεί η εγκεκριμένη από την κυβέρνηση αξίωση των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ και των άλλων μεγάλων ενεργειακών παικτών για την αύξηση στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος. Να παγώσουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, να μειωθούν κατά 50% στις οικογένειες των ανέργων, των απολυμένων, των καταστρεφόμενων βιοτεχνών, επαγγελματιών και των άλλων φτωχών αγροτών.

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στο γάλα, στα αυγά, στο ψωμί, στο γιαούρτι, στο νερό, στα κοινόχρηστα, στη θέρμανση, στο τηλέφωνο, στο ηλεκτρικό, στην αποχέτευση, στα βιβλία, στα τετράδια, στα φάρμακα, στα εμβόλια. Να καταργηθεί η συμμετοχή και η επιβάρυνση των ασθενών και άλλων ασφαλισμένων στα φάρμακα και στις διαγνωστικές, θεραπευτικές, χειρουργικές πράξεις του λεγόμενου ολοήμερου νοσοκομείου. Να καταργηθούν τα διόδια των τριών ευρώ στην επίσκεψη στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και στα κέντρα υγείας».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ στο θέμα των δαπανών για την Υγεία, λέγοντας ότι δεν πρέπει «κανένας άνεργος και απολυμένος, φτωχός και κατεστραμμένος επαγγελματοβιοτέχνης και αγρότης να στερηθεί υγειονομικές, νοσηλευτικές, θεραπευτικές υπηρεσίες και παροχές από τις κρατικές δομές και τα κέντρα υγείας. Μιλάμε για αυτές τις 1.140.000 οικογένειες που η ίδια η Στατιστική Υπηρεσία τις κατατάσσει να παραπαίουν στο στατιστικό όριο της φτώχειας των 6.800 ευρώ ετησίως κατά άτομο. Εστιάζουμε την προσοχή μας στην κυβερνητική "κουρελού" του εξορθολογισμού των δαπανών, που αποκαλύπτεται με την κατάργηση της έκπτωσης που είχαν οι τυφλοί στους σιδηροδρόμους, για να εξορθολογιστούν οι δαπάνες στον ΟΣΕ.

Θέτουμε το θέμα να ακυρωθεί η απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ για τα παπούτσια των διαβητικών, όπως επίσης να μη ζητηθούν χρήματα από τους κληρονόμους για τον άνεργο εμφραγματία οικοδόμο, που απεβίωσε και κυνηγάνε τώρα τους κληρονόμους του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ