Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποκρισία και για τους μετανάστες

Πριν από μερικές μέρες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας βρέθηκε στην Πάτρα. Μετά τις συναντήσεις που είχε με τους υποψηφίους που στηρίζει το κόμμα του, έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο των οποίων ρωτήθηκε και για το μεταναστευτικό. Μίλησε για «εικόνες απανθρωπιάς», κατακεραύνωσε «μια αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική που στηρίχθηκε στην καταστολή», επέκρινε την ΕΕ που «προσπαθεί να ρίξει όλο το πρόβλημα στις χώρες υποδοχής και δεν δίνει τη δυνατότητα σ' αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στις χώρες προορισμού τους αλλά και δεν δίνει τη δυνατότητα να έχουν άσυλο» και δεν παρέλειψε να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για «όσα είδαμε πριν από ένα χρόνο, αυτή η εικόνα της φρίκης, η πυρκαγιά σ' έναν καταυλισμό και η καταστολή ταυτόχρονα. Σ' έναν καταυλισμό που ήταν ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό το 2010». Κλείνοντας, δήλωσε «αυτές τις εικόνες δεν πρέπει να τις αντικρίσουμε ξανά, αλλά εάν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια σ' ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και δεν απαιτούν από την κεντρική πολιτεία δαπάνες (...) μια άλλη πολιτική απέναντι στο μεταναστευτικό, τότε φοβόμαστε ότι θα ξαναδούμε δυστυχώς τέτοιες σκηνές».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως ο λαός έχει ανύπαρκτη μνήμη και μηδενικό κριτήριο. Και εξηγούμαστε: Το Γενάρη του 2008 εξαπολύεται ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό στην Πάτρα εναντίον μεταναστών με στόχο την εκδίωξή τους απ' την πόλη. Συλλήψεις και μπουλντόζες για την ισοπέδωση του καταυλισμού τους. Την υπογραφή στην απόφαση ισοπέδωσης του καταυλισμού έβαλε ως διευθυντής της Πολεοδομίας ο Β. Τσονάκας στέλεχος του ΣΥΝ και στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί συμμετοχή τοπικού βουλευτή του ΣΥΝ σε σύσκεψη στην Περιφέρεια με αντικείμενο τη λήψη αστυνομικών μέτρων. Δεν την κατήγγειλε ούτε διαχώρισε τη θέση του απ' τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Με τη στήριξη της παράταξης του ΣΥΝ στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και της ΝΔ, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (δήμαρχος, νομάρχης, βουλευτές) οργάνωσαν εκδήλωση με σύνθημα «το όνειρο του μετανάστη, εφιάλτης για την Πάτρα».

Ολα τα παραπάνω στο πλαίσιο της στήριξης από πλευράς ΣΥΝ της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Θυμίζουμε ότι μέσα στον Ιούλη του 2008, όλα τα κόμματα - εκτός από το ΚΚΕ - διαμόρφωσαν μια Εκθεση της διακομματικής επιτροπής για την πολιτική της μετανάστευσης. Πρόκειται για ένα κείμενο, που σε κάποια σημεία είναι ένα «χλιαρό» ευχολόγιο και σε άλλα «περιβόλι» της εν λευκώ στήριξης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Κατόπιν όλων αυτών είναι προφανές ότι τα λόγια του Αλ. Τσίπρα τη μόνη αξία που έχουν είναι αυτή της δημαγωγίας πάνω σε ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Είναι αφερέγγυοι για να μπορούν από τη μια να κοροϊδεύουν το λαό με τις θέσεις τους και από την άλλη να υπηρετούν αθόρυβα την κυρίαρχη πολιτική. Οι εκλογές του Νοέμβρη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους καθίσει ο λαός στον πάγκο τους.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ