Τρίτη 4 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κατάργησε την κοινωνική πρόνοια

Η είδηση δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» και φανταζόμαστε πως θα απασχολεί, ήδη, τα επιτελεία της κυβέρνησης και, ιδιαίτερα, αυτά του υπουργείου Εργασίας και Πρόνοιας. Πώς να το κάνουμε... Κάτι τέτοια τ' αρπάζουν αμέσως.

Η είδηση, λοιπόν, λέει τα εξής: Περιχαρής ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι εκπλήρωσε την υπόσχεσή του να καταργήσει την κοινωνική πρόνοια στην πόλη των 15 περίπου εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως προσφερόταν μέχρι σήμερα, ωθώντας τους παραλήπτες κοινωνικών παροχών να αναζητήσουν εργασία, εκπαίδευση, νοσηλεία ή να παραιτηθούν του δικαιώματός τους. «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αντικατάσταση της κουλτούρας της εξάρτησης στη Νέα Υόρκη με αυτή της εργασίας» υπογράμμισε ο δήμαρχος, Ρούντολφ Τζουλιάνι, δίνοντας τη γενικότερη διάσταση του μέτρου.

Ισως, ρωτήσετε, βέβαια, πώς κατάφερε το μεγάλο αυτό επίτευγμα ο προαναφερόμενος δήμαρχος. Ηταν πολύ απλό. Οσοι έπαιρναν κοινωνικά βοηθήματα έλαβαν μια επιστολή, με την οποία ενημερώνονταν για το νέο πρόγραμμα και, βέβαια, ότι τερματίζονται οι κοινωνικές παροχές. Η στατιστική υπηρεσία της δημαρχίας τούς ονόμασε νέους εργαζόμενους και τους διέγραψε από τους ανέργους, αστέγους κτλ. Τα δε δημοτικά κέντρα κοινωνικής πρόνοιας μετονομάστηκαν σε κέντρα απασχόλησης και δίνουν πληροφορίες για όποιες θέσεις εργασίας υπάρχουν ή μοιράζουν φυλλάδια, για προγράμματα μετεκπαίδευσης, εξειδίκευσης κτλ.

Υπάρχουν δουλιές, όμως, για όλους; Ε, μην τα περιμένετε κι όλα απ' το κράτος... Αλλωστε, για τη χώρα της... ελευθερίας μιλάμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ