Τρίτη 4 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Του Θέμη Γκιώνη, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
Με αισιοδοξία για τη νεανική αντεπίθεση

- Λίγες μέρες πριν μπει το 2000, η ΚΝΕ υπερκάλυψε το πλάνο της στην Οικονομική Εξόρμηση για τις εκλογές και το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, φτάνοντας στο 102%. Τι αποκόμισε η Οργάνωση από την κατάκτηση αυτού του στόχου;

- Μέσα από τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι ισχυροί δεσμοί της ΚΝΕ με τη νέα γενιά. Αποδείχτηκε, όπως έχουμε ξαναπεί άλλωστε, ότι «δεν υπάρχει οροφή στις δυνατότητες της οργάνωσης». Γιατί, ο στόχος της Οικονομικής Εξόρμησης δεν είναι ένας στενά οικονομικός στόχος, αλλά αποτελεί και μια ευκαιρία για να συνεχίσει η ΚΝΕ την πολιτική της επαφή με διευρυμένα τμήματα της νεολαίας, να απευθύνει στους νέους ένα κάλεσμα συστράτευσης με την ανατρεπτική, επαναστατική πολιτική του ΚΚΕ, ενόψει και της εκλογικής αναμέτρησης που επίκειται και του Συνεδρίου του Κόμματος.

- Πώς αντιδρούν οι νέοι σήμερα στο κάλεσμα της Οργάνωσης, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, μπροστά σ' αυτές τις μάχες;

- Η Οργάνωση απευθύνεται με θάρρος στη νεολαία και ζητά την ενίσχυσή της, οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες αξιοποιούν όλους τους σταθμούς δράσης και βρίσκονται καθημερινά μπροστά, παλεύοντας τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στους χώρους που ζουν, δουλεύουν, σπουδάζουν. Και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι πράγματι πολύ θετικά.

Από αυτή την επαφή, φαίνεται ότι σημαντικά τμήματα της νέας γενιάς δε συμβιβάζονται με την πολιτική που τους αφαιρεί τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλιά και στην ίδια τους τη ζωή. Δε βολεύονται με την πολιτική, που απαντά με αυταρχισμό σε κάθε τους αγωνιστική διεκδίκηση και που ετοιμάζει για τους σημερινούς νέους ένα ζοφερό μέλλον. Απέναντι σ' όλα αυτά, είναι πολλοί οι νέοι, που αναγνωρίζουν ότι «κάτι πρέπει να γίνει» για ν' αλλάξει ριζικά η κατάσταση. Και εμπιστεύονται την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν τη δράση μας γιατί δε λείψαμε ούτε στιγμή από το πλευρό τους, στους αγώνες και στις ανησυχίες τους.

Μέσα λοιπόν, από την πολιτική συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι, τα οποία προέρχονται από την αντιλαϊκή, αντιδραστική πολιτική που ασκείται, είναι πολλοί οι νέοι που ενισχύουν και οικονομικά το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

- Σε ποιους στόχους επικεντρώνει η ΚΝΕ τη δράση της με την έναρξη της νέας χρονιάς;

- Καθημερινά κι ακούραστα, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία που πηγάζει από τις καταγραμμένες δυνατότητες της Οργάνωσής μας, τα μέλη της ΚΝΕ θα συνεχίσουν να είναι μπροστά στους αγώνες. Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα οι διεργασίες και οι εξελίξεις στο νεολαιίστικο κίνημα μπορούν να είναι σημαντικές, να συμβάλλουν στο να δυναμώσει η νεανική αντεπίθεση. Κι αυτό ακριβώς, παλεύουμε σε όλα τα μέτωπα, σε κάθε χώρο, προσπαθώντας παράλληλα να δεθεί αυτή η νεανική αντεπίθεση με το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, δημοκρατικό μέτωπο που προβάλλει και προωθεί το Κόμμα μας.


Γ.Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ