Τρίτη 4 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Με νέα βήματα για Λαϊκό Μέτωπο και πιο ισχυρό ΚΚΕ

Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το περιβόητο «μιλένιουμ», οι εταίροι του δικομματισμού, αλλά και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων επιδόθηκαν σε μια εναγώνια προσπάθεια «φιλοτέχνησης» της προεκλογικής τους εικόνας, εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του λαού. Μια προσπάθεια που εκφράστηκε με διαφημίσεις, δηλώσεις και συνεντεύξεις, δημοσκοπήσεις κ. ά...

Τη διαφορά και σ' αυτή την περίπτωση την έκανε το ΚΚΕ, το μόνο που υπεύθυνα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, τον κάλεσε να βάλει τέλος στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, να υποδεχτεί τη νέα χρονιά με νέα βήματα, για Λαϊκό Μέτωπο και πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του επισήμανε τη συσσωρευμένη εμπειρία από την εξέλιξη της ταξικής πάλης τη χρονιά που πέρασε και τη δημιουργία πρόσθετου πρόσφορου εδάφους για το ξετύλιγμα της λαϊκής δράσης το 2000, ενώ τόνισε πως«ο συμβολισμός της περιόδου που κλείνει μπορεί να είναι και θα είναι η μαζική λαϊκή αντεπίθεση κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού».

Ακόμα, το ΚΚΕ αναφορικά με τους αγώνες που αναπτύχθηκαν το 1999 υπογράμμισε πως αυτοί «καταρρίπτουν το κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι ο λαός είναι ικανοποιημένος από την κυρίαρχη πολιτική», καθώς και ότι «έχουν δημιουργηθεί καλύτερες προϋποθέσεις πολιτικής συσπείρωσης με το ΚΚΕ περισσότερων αγωνιστών που προσβλέπουν στη δημιουργία του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης».

Τέλος, κάνοντας απολογισμό του αιώνα, σημείωσε ότι αυτός δεν αφήνει μόνο τις αρνητικές εξελίξεις από την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος, αλλά προσφέρει και πλούσια θετική πείρα, αφήνει μεγάλες παρακαταθήκες επαναστατικής δράσης και νίκης του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ