Τρίτη 4 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πλιάτσικο » με «ειρήνη»

Ευχές μοίρασε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος μετά τη βόλτα του στην αγορά της Θεσσαλονίκης, τις γιορτινές μέρες. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα πρέπει μαζί να το λύσουμε και χρειαζόμαστε ανάπτυξη, κοινωνική και οικονομική, για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Ομως για να έχουμε κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη χρειάζεται να στρέψουμε την προσπάθειά μας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Να ξαναζωντανέψουμε τις δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις της εργασίας, της δημιουργίας, της συμμετοχής και της παραγωγής σε όλους τους τομείς και στον αγροτικό και στο μικρομεσαίο χώρο της οικονομίας, αλλά και στο χώρο της βιομηχανίας, της τεχνολογίας και της ανάπτυξης». Αυτά είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος από την πόλη που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 17%, η μία μετά την άλλη κλείνουν ή ξεπουλιούνται παραγωγές βιομηχανικές ή βιοτεχνικές μονάδες, ο τζίρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μειώνεται σταθερά με γοργούς ρυθμούς και δεκάδες έμποροι βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους. Από την πόλη που η μαύρη εργασία κυριαρχεί για παλιννοστούντες και οικονομικούς μετανάστες. Και όλα αυτά στο πλαίσιο των πολιτικών επιλογών της δικής του «εκσυγχρονιστικής» κυβέρνησης.

Και συμπλήρωσε ο «σοσιαλιστής» υπουργός πώς για να πετύχουμε «θέλουμε ειρήνη, θέλουμε ασφάλεια, σταθερότητα, συνεργασία με όλους τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε κανένα φόβο, καμιά απειλή από πουθενά, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι στην πορεία προς τη νέα Ευρώπη που χτίζεται, η Ελλάδα θα έχει το δικό της ρόλο, τη δική της θέση και, προπαντός, για πρώτη φορά, σ' αυτό το νέο αιώνα θα μπορέσει να εγγυηθεί και για γειτονικούς λαούς συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, κοινωνικής ευημερίας και προόδου. Με την ανάπτυξη της συνεργασίας στον οικονομικό, κοινωνικό τομέα, στον πολιτισμό και στην ασφάλεια».

Και για όποιον αμφιβάλλει ας δει το πλιάτσικο που εξελίσσεται στα Βαλκάνια, την ειρηνική επίθεση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία. Γιατί, βέβαιο είναι πως η Γιουγκοσλαβία ήταν μόνο η αρχή. Το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι το μέλλον και η Ελλάδα των «εκσυγχρονιστών» έχει ήδη αναλάβει το δικό της βρώμικο ρόλο σε βάρος των γειτονικών λαών.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ