Τρίτη 4 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΒΕΑ
Ολοι «προσκύνησαν» την ΟΝΕ

«Ζήτω η ΟΝΕ». Αυτό αναφώνησαν χτες Κ. Σημίτης - Γ. Παπαντωνίου - Κ. Μητσοτάκης και Κ. Καραμανλής, ο καθένας με το δικό του τρόπο, αξιοποιώντας την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ). Ο Ν. Κωνσταντόπουλος από την άλλη μεριά μεταφέροντας τις ψευδαισθήσεις του κόμματός του, έκανε λόγο για μακρά περίοδο άνισων θυσιών που, όπως είπε, είναι καιρός να θίξει και να αρχίσει η δίκαιη κατανομή των βαρών.

Ειδικότερα, φτάνοντας στην ετήσια εκδήλωση του ΕΒΕΑ, όπου παρευρέθηκε η «αφρόκρεμα» των μεγαλοεπιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός υποστήριξε στο γνωστό μοτίβο ότι το χρόνο που πέρασε η ελληνική οικονομία πέτυχε τις καλύτερες επιδόσεις μετά από πολλές δεκαετίες και ότι το 2000 θα επιβεβαιωθεί η «τομή» στην οικονομία.

Ο ίδιος, για αυτονόητους λόγους, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ελλείμματα που δημιουργεί η ασκούμενη πολιτική στην απασχόληση, την υγεία, την αγροτιά, λέγοντας ότι αυτά είναι θέματα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αυτό το χρόνο με περισσότερα μέσα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές ο Κ. Σημίτης απάντησε ότι την κυβέρνηση δεν την απασχολούν οι εκλογές, αλλά να συνεχιστούν οι επιδόσεις της οικονομίας, που σημειώθηκαν την προηγούμενη χρονιά, επιδόσεις που, βέβαια, ταυτίζονται με τη μεγιστοποίηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και τη συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, υποστήριξε ότι η καλή πορεία της οικονομίας είναι γεγονός που θα προσδιοριστεί από την ένταξη στην ΟΝΕ, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Ιούνη.

Ο ίδιος είπε ότι την κυβέρνηση δεν την απασχολούν οι πρόωρες εκλογές, αλλά η λαϊκή εντολή για ισότιμη ένταξη στην ΟΝΕ.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, έδωσε εύσημα στην «αρκετά καλή» πορεία της οικονομίας, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξή του στην ΟΝΕ. Πρόσθεσε, όμως, ότι «καλό είναι οι εκλογές να γίνουν το γρηγορότερο».

Από τη μεριά του ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε και αυτός με τη σειρά του τη σταθερή προσήλωση της ΝΔ στην ΟΝΕ, δίνοντας έμφαση στις «θαρραλέες τομές» που, όπως είπε, πρέπει να γίνουν, κάνοντας λόγο για «διαρθρωτικές αλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις, τόνωση της επιχειρηματικότητας».

Τέλος, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζάς, επισήμανε ότι σε ένα χρόνο θα γιορτάζουμε την ένταξη στην ΟΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πόσα «ναι» θα μετρήσουμε; (2000-03-16 00:00:00.0)
Ρωμαϊκές φιέστες ετοιμάζει η κυβέρνηση (2000-03-07 00:00:00.0)
Ανησυχούν για πληθωρισμό - χρηματιστήριο (2000-01-27 00:00:00.0)
Λιτότητα για πάντα! (1999-12-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-07-13 00:00:00.0)
Καθηλωμένος σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός (1999-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ