Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ
Δεν είμαστε το ψηφοδέλτιο που θέλουν οι επιχειρηματίες

Ο Στ. Μπενετάτος
Ο Στ. Μπενετάτος
Στον κατάμεστο από κόσμο πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στα σύνορα με το Ρέντη, παρουσιάστηκε την Κυριακή το βράδυ το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη, δείχνοντας ο χώρος αυτός, όπως τόνισε στην ομιλία του ο σημερινός δήμαρχος Νίκαιας και υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Στέλιος Μπενετάτος, «ποιες είναι οι διαφορετικές πολιτικές που ακολούθησαν οι δύο δήμοι. Εδώ είναι ένας χώρος δικός μας, που δε θα διαφεντεύει κανένας άλλος, δε θα χρειάζεται εισιτήριο για να μπει κανείς μέσα, όπως γίνεται δίπλα στο Ρέντη, που εκτός από τις μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες μεγάλων ομίλων, παίζουνε και με τα όνειρα, τις προσδοκίες, παίζουνε με τις πολιτικές ομηρίες για έξι μήνες, για οκτώ μήνες, για ένα χρόνο δουλειά».

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στους αγώνες που έδωσε η σημερινή δημοτική αρχή τα τελευταία οκτώ χρόνια, όπως διεκδικώντας χρήματα από την κυβέρνηση και όχι μεταφέροντας τα βάρη στους δημότες, ενάντια στις χαφιεδοκάμερες, στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για το χτίσιμο σχολείων, σε αντίθεση με την πολιτική όλων των άλλων υποψηφίων δημάρχων στην πόλη, ξεκαθάρισε: «Λέμε από την αρχή ότι δεν είμαστε το ψηφοδέλτιο που θέλουν οι επιχειρηματίες, δεν θα είμαστε η Δημοτική Αρχή που θέλουν να είναι πειθήνιοι, υποταγμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γι' αυτό και λέμε από την αρχή, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οταν οι άλλοι υποτάσσονταν στις κυβερνητικές πολιτικές, στα διαδοχικά μέτρα λιτότητας, στα τελευταία σκληρά, βάρβαρα μέτρα, στους "Καποδίστριες" και τους "Καλλικράτηδες", σε ό,τι έφερνε το ένα ή το άλλο κόμμα που κυβερνούσε, εμείς ήμαστε στο δρόμο μαζί με το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες - ήμαστε στα λιμάνια, στα νοσοκομεία, στα γιαπιά, όπου πάλευε και αγωνιζόταν ο εργαζόμενος λαός».

Από την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου
Από την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου
Στην ομιλία του ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε στην κάλπη «με κριτήριο τα προβλήματα που τους απασχολούν και να στείλουν μήνυμα πως δεν είμαστε διατεθειμένοι για νέα βάρη, τέλη, τροφεία. Εδώ ο δήμος κράτησε για οκτώ χρόνια παγωμένα τα δημοτικά τέλη». «Είμαστε διατεθειμένοι, πρόσθεσε, σε δήμους, σε εργοστάσια, καταπέλτες και καρνάγια, να παλέψουμε για όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτά τα δικαιώματα θα διεκδικήσουμε εμείς με μπροστάρηδες που θα εκλέξουμε ενιαία σε δήμους και περιφέρειες θα δώσουμε τη μάχη».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Γιάννης Πρωτόπαππας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ενώ παραβρέθηκε η πρώην δήμαρχος Νίκαιας και βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ