Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να τους κοπεί η φόρα

«(...) Σήμερα η χώρα για να προχωρήσει μπροστά, έχει ανάγκη κοινωνικές συμμαχίες και υπερβάσεις (...) Εχω πολλές φορές την αίσθηση ότι η παραδοσιακή Αριστερά υπερασπίζεται την ακινησία, υπερασπίζεται ένα κράτος που κρύβει μέσα του όλα τα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας, αντί να είναι ο καταλύτης αλλαγών που θα απελευθερώσουν τις δυνάμεις του λαού μας. Ενα κράτος, πελατειακό και πολλές φορές αυταρχικό έχει γίνει φετίχ για την παραδοσιακή Αριστερά και την έχει εγκλωβίσει σε μικροσυμφέροντα συντεχνιών, αντί να υποστηρίζει μεγάλες, δημοκρατικές, θεσμικές αλλαγές (...) Επίσης, δηλώνουν - και πιστεύω πως το εννοούν - ότι κατά προτεραιότητα θέλουν να εκπροσωπούν τους πλέον αδύναμους της κοινωνίας μας. Ομως, αυτοί ακριβώς οι συμπολίτες μας θα ήταν τα πρώτα θύματα αν η κυβέρνηση δεν έκανε όσα έκανε για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Η πολιτική μας είχε και έχει ως μείζον στόχο την προστασία των αδυνάμων και της μεσαίας τάξης (...) Αντί να συνεισφέρουν κι αυτοί στην προσπάθεια, κατασκευάζουν χίμαιρες και ενδίδουν στο λαϊκισμό, σε σημείο που ο λόγος του κ. Σαμαρά, του κ. Τσίπρα και της κ. Παπαρήγα να είναι πια δυσδιάκριτος».

Αυτά λέει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. Επίδειξη θράσους κάνει ο πρωθυπουργός, επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά με το ΚΚΕ. Προσπαθεί να χρεώσει στο ΚΚΕ τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που συνυπηρετεί με τη ΝΔ και να συκοφαντήσει όποιον αντιπαλεύει με όρους στρατηγικής αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Το πελατειακό κράτος είναι δικό τους δημιούργημα για να θωρακίσουν και να υπηρετήσουν την εξουσία των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ αυτό το κράτος δεν το υπερασπίζεται, το πολεμά. Παλεύει για ένα κράτος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, που θα υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια. Ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ακόμα ότι αυτός και το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των αδυνάτων. Είναι προκλητικός. Εκοψε μισθούς, συντάξεις και πενιχρές παροχές από τα Ταμεία για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, μπούκωσε την πλουτοκρατία με χρήμα και προνόμια και τώρα έχει μούτρα να βγει και να υπερασπιστεί τους αδύνατους. Κοροϊδεύει το λαό. Και είναι διπλή η κοροϊδία όταν προσπαθεί να ταυτίσει το ΚΚΕ με τη ΝΔ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Θα τον βόλευε τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, την τάξη που υπηρετούν, να έχουν απέναντί τους ένα ΚΚΕ ίδιο με τη ΝΔ και τις άλλες δυνάμεις που το σύστημα τις έχει του χεριού του. Γι' αυτό λένε ψέματα για το ΚΚΕ και φτιάχνουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους.

Ο λαός να τους κοντύνει, να τους τιμωρήσει, να τους κόψει τη φόρα. Το θράσος και η επιθετικότητα θα μεγαλώσουν αν η κάλπη στις 7 Νοέμβρη δεν βγάλει κάτω το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πάνω το ΚΚΕ.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ