Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Αποτίμηση του ταξιδιού στο Μόναχο

Με την αποτίμηση του ταξιδιού στο Μόναχο, όπου κλιμάκιό της εξέτασε τον Μ. Χριστοφοράκο και άλλα στελέχη της «ΖΗΜΕΝΣ», ασχολήθηκε χτες η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο. Οπως ανήγγειλε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σ. Βαλυράκης, η Εξεταστική θα κινηθεί στην κατεύθυνση να ενεργοποιηθεί η Eurojustr, με βάση τις διατάξεις για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ θα γίνουν διαδικασίες για νέα δικαστική συνδρομή.

Κατά τον πρόεδρο της Εξεταστικής, από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, αλλά και από τη δικαιοσύνη δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια πιέσεων προς τη μητρική «ΖΗΜΕΝΣ», η οποία, όπως είναι γνωστό, έχει δεσμεύσει τα στελέχη της με συμφωνίες εχεμύθειας σχετικά με τα «μαύρα ταμεία». Είπε επίσης ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είχε στραφεί κατά της «ΖΗΜΕΝΣ» για τη ζημιά που αυτή προκάλεσε στο δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή Θ. Παφίλης, ο οποίος συμμετείχε στο κλιμάκιο που εξέτασε τον Μ. Χριστοφοράκο στο Μόναχο, είχε δηλώσει ότι έγινε για μια ακόμα φανερό πως η υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία» της «ΖΗΜΕΝΣ» έχει κλείσει για τη Γερμανία, υπάρχουν παντού κλειστά στόματα και πλέον πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να πιέσει σε διακρατικό επίπεδο την αντίστοιχη γερμανική προκειμένου να δώσει η γερμανική πολυεθνική τα απαραίτητα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ