Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
«Λαγός» στη θωράκιση του αστικού συστήματος

Προπαγανδίζει την ανάγκη της πλουτοκρατίας για πολιτική συναίνεση που θα φτάνει μέχρι και σε κυβερνήσεις συνεργασίας

Συστηματικά ο ΛΑ.Ο.Σ. καλλιεργεί το έδαφος για κυβερνήσεις συνεργασίας, αποδεικνύοντας πως του έχει ανατεθεί συγκεκριμένος ρόλος στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, προβάλλοντας καθημερινά την ανάγκη της πλουτοκρατίας για συναίνεση σε στρατηγικές πολιτικές επιλογές που σχετίζονται με την κερδοφορία και τη θωράκιση της εξουσίας της. Χτες, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «στην Πορτογαλία τα δύο μεγάλα κόμματα μπόρεσαν να συνεννοηθούν για το οικονομικό πρόγραμμα του 2011. Στην Ελλάδα γιατί δεν μπορεί να γίνει το ίδιο;».

Είχε προηγηθεί ένα μπαράζ συνεντεύξεων και ομιλιών του Γ. Καρατζαφέρη στις οποίες οι κυβερνήσεις συνεργασίας είχαν περίοπτη θέση. «Στην κατάσταση που είναι η χώρα μας σήμερα, ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά υπάρχει μόνο μία λύση. Η σύσταση Κυβέρνησης Οικουμενικής Αντίληψης. Είναι μονόδρομος», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης και σε άλλη ομιλία του πρόσθεσε: «Ενώ η χώρα βαδίζει στην καταστροφή, έχουμε δύο πρωταγωνιστές της πολιτικής μας ζωής που τσακώνονται (...) όλους μας ενώνει η Ελλάς (...) Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στα προγράμματα των δύο μεγάλων κομμάτων».

«Ο τόπος χρειάζεται μία κυβέρνηση που να απαρτίζεται από τους καλύτερους, εμπειρότερους και ικανότερους που διαθέτει η χώρα. Υπάρχουν άτομα από όλο το πολιτικό φάσμα που μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν σε αυτό τον εθνικό σκοπό» είπε σε τρίτη συνέντευξή του.

Στο εσωκομματικό πεδίο, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις γύρω απ' την κόντρα του με τον Μ. Βορίδη, δηλώνοντας «ο ισχυρός κρίκος απ' αυτούς του κόμματος, ο κ. Μ. Βορίδης (...) ο ένας είναι ευφυέστερος του άλλου και αυτό το λέω με παρρησία γιατί ναι μεν ο Καρατζαφέρης είναι ο πρωταγωνιστής του πολιτικού γίγνεσθαι αλλά αυτό συμβαίνει γιατί πίσω μου παρατάσσω μια ιδανική ομάδα».

Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα είπε στις διάφορες ομιλίες του ο Γ. Καρατζαφέρης για τους μετανάστες, για να συσκοτίσει την αιτία που προκαλεί τα κοινά προβλήματα Ελλήνων και ξένων εργατών. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη να απελευθερωθεί η χώρα από τον εσωτερικό ζυγό, τους λαθρομετανάστες, ξέρετε πόσα χρήματα βγάζουν στην πατρίδα τους κάθε χρόνο; 12 δισ.! Να το δημόσιο χρέος. Και πληρώνετε εσείς να μπαίνετε στο νοσοκομείο. Και αποκάλυψε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Λοβέρδο ότι όλα αυτά τα χρόνια οι Μουσουλμάνοι και οι μετανάστες δεν πληρώνουν καθόλου, και πληρώνουν τα κορόιδα ο Ελληνικός λαός. Εμείς το ξεκαθαρίζουμε. Θα επιβάλουμε, θέλουν δε θέλουν, ποσόστωση. Το 90% θα φύγει. Το πώς θα φύγει θα το βρούμε εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ