Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ - ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ
Σινιάλο για νέες ανατροπές

«Πράξεις κοινής λογικής για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων», χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος τα μέτρα (περικοπή των κονδυλίων για τα ΚΑΠΗ, για τη μεταφορά μαθητών, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων) που πρότεινε την προηγούμενη βδομάδα ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος.

Φανερώνοντας τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και δείχνοντας ότι την επόμενη των εκλογών είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέα αντιλαϊκά πακέτα, ο Θ. Πάγκαλος, με συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής, έσπευσε να «χαιρετίσει» τις προτάσεις του τραπεζίτη με τον οποίο είχε χτες και συνάντηση, σημειώνοντας: «Οι περισσότερες, αν συζητηθούν σοβαρά και υπεύθυνα, δεν θα συναντήσουν βάσιμη αντίρρηση»!

Οι προτάσεις Προβόπουλου και η έκθεση της ΤτΕ έθεταν πρώτιστο στόχο την παραπέρα συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών με «μέτρα μόνιμου χαρακτήρα», όπως η καρατόμηση μισθών και συντάξεων, μαζικά λουκέτα και συγχωνεύσεις σε δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νέες περικοπές στην Υγεία, την Παιδεία, με μεγαλύτερη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα ώστε να εκχωρηθεί ζωτικός χώρος στους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ