Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναπαραγωγή του αντικομμουνισμού

Την αντικομμουνιστική λογική της ΕΡΤ που πρόβαλε ένα κατασκεύασμα ως δήθεν «ντοκιμαντέρ» της λετονικής κυβέρνησης (που πρωτοστατεί όχι μόνο στην παραχάραξη της Ιστορίας αλλά και στην αναγνώριση των λεγεώνων που πολέμησαν στο πλάι των ναζί), αναπαράγει στο «Βήμα της Κυριακής» ο γνωστός για τις ...βαθυστόχαστες αντιΚΚΕ αναλύσεις του, Λ. Σταυρόπουλος.

Αναφερόμενος στην αντίδραση του ΚΚΕ στη βρώμικη προπαγάνδα που πρόβαλε με κυβερνητική εντολή, η ΕΡΤ, την Κυριακή, 24 Οκτώβρη, ο εν λόγω δημοσιογράφος, το μέμφεται για «αγιοποίηση» του Στάλιν, λέγοντας ότι η «ηγετική ομάδα» θεωρεί «βρώμικο γκεμπελισμό» τον παραλληλισμό του Χίτλερ με τον Στάλιν. Η εν λόγω εφημερίδα και ο δημοσιογράφος υποτίθεται ότι βλέπουν κριτικά την Ιστορία, ωστόσο, αφιερώνοντας μια σελίδα, αυτό που επιχειρούν είναι να αναπαράγουν την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, όχι τυχαία λίγες μέρες πριν από τις κάλπες των τοπικών εκλογών.

Ετσι, πέρα από τα «άγιος Ιωσήφ» και «μεγάλος πατερούλης» που προβάλλει με πηχυαίους τίτλους κάνει λόγο για «αμφιλεγόμενα σημεία του ντοκιμαντέρ». Ποια είναι τα «αμφιλεγόμενα» (δηλαδή, αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και αλήθεια); Η κατάφωρη μαύρη προπαγάνδα, παραχάραξη της Ιστορίας, τα ξεκάθαρα ψεύδη που ισχυρίζονται ότι: Ο Χίτλερ και ο Στάλιν ήταν δικτάτορες που συνεργάζονταν, ότι ο Στάλιν παρέδωσε στους ναζί χιλιάδες Εβραίους, η γκαιμπελικής έμπνευσης υπόθεση του Κατίν της σφαγής των Πολωνών από τους ναζί, που αποδόθηκε στους Σοβιετικούς, όταν η πλάστιγγα του πολέμου έγειρε μετά τη νίκη του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ. Επίσης, ότι ο Στάλιν σκότωσε εκατομμύρια παιδιά που ζητιάνευαν, όπως και 20 εκατομμύρια πολίτες.

Ολα αυτά που παρουσιάζονται σε περίοπτη θέση επιχειρούν να αναπαράγουν τους συνειρμούς περί «σταλινικών εγκλημάτων». Ομολογουμένως να επιλέχτηκε αυτός ο τρόπος παρουσίασης από το «Βήμα», γιατί θεωρεί ότι έτσι θα χτυπήσει το ΚΚΕ. Ας είναι σίγουρες οι γραφίδες της αστικής τάξης ότι όση λάσπη και να ρίξουν δεν μπορούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, την προσφορά του σοσιαλισμού στη συντριβή του φασισμού, τη σημαντική συμβολή σημαντικών ηγετών της εργατικής τάξης όπως ο Στάλιν. Ο εφιάλτης του σοσιαλισμού θα στοιχειώνει τα όνειρά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ