Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Κώστας Λεπίδης

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, στον Αγιο Παντελεήμονα Δραπετσώνας

Ο σ. Κώστας Λεπίδης
Ο σ. Κώστας Λεπίδης
«Εφυγε» πρόωρα την Κυριακή, στα 44 χρόνια του, ο σύντροφος Κώστας Λεπίδης, χάνοντας τη μάχη που έδινε επί 4 μήνες στην εντατική του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος, ύστερα από τροχαίο. Το αναπάντεχο έγινε στις 8 Ιουλίου, ημέρα της πανεργατικής απεργίας. Ο Κώστας, όπως σε κάθε απεργιακή μάχη και αυτή τη φορά, από τα ξημερώματα ήταν παρών στην περιφρούρηση της απεργίας στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά. Στις 11 το πρωί, ενώ οι σύντροφοι και συναγωνιστές του τον περίμεναν στην απεργιακή συγκέντρωση, έφτασε το κακό μαντάτο.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγιου Παντελεήμονα στη Δραπετσώνα.

Ο σύντροφος Κώστας ήταν παντρεμένος με την Μαρία με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Ελισάβετ 9 ετών και το Νίκο 5 ετών. Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1966. Ηταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας, με άλλα πέντε αδέρφια. Βγήκε στη βιοπάλη από τα εφηβικά του χρόνια. Δεκαοχτώ ετών στο Διδυμότειχο οργανώθηκε στην ΚΝΕ και αμέσως μετά από ένα χρόνο, το 1985, έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Εργάστηκε ως οδηγός φορτηγού και το 1987 έφυγε μετανάστης στη Γερμανία. Εκεί ήταν βιομηχανικός εργάτης και ταυτόχρονα σπούδαζε φωτογραφία. Στα χρόνια της μετανάστευσης συνέχισε να δουλεύει δραστήρια στην Κομματική Οργάνωση Γερμανίας του ΚΚΕ. Το 1994 γύρισε στην Ελλάδα και συνέχισε την αγωνιστική του δράση. Δούλευε σε πρακτορείο φωτορεπόρτερ, ενώ ήταν φωτορεπόρτερ στον «Οδηγητή» μέχρι το 2002. Πρόσφερε ολόψυχα τις υπηρεσίες του και τη φωτογραφική του μηχανή, στο «Ριζοσπάστη» μέχρι και την τελευταία ημέρα που συνέβη το αναπάντεχο.

Από το 2001 ήταν μέλος της Κομματικής Οργάνωσης της Δραπετσώνας. Από το 2004 ήταν μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ και από το 2008 μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών Πειραιά του ΚΚΕ. Ανέπτυξε παράλληλα πλούσια δραστηριότητα στο γονεϊκό κίνημα. Ηταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων στους Παιδικούς Σταθμούς της Δραπετσώνας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας.

Η Συντακτική Επιτροπή και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη», εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου Κώστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ