Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περήφανη λαϊκή απάντηση στους εκβιασμούς

Απόσπασμα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, το Σάββατο στην Πετρούπολη

Από τη συγκέντρωση το Σάββατο στην Πετρούπολη
Από τη συγκέντρωση το Σάββατο στην Πετρούπολη
Στον εκβιασμό, που επιχειρεί η κυβέρνηση, για να αποσπάσει τη λαϊκή ψήφο και συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική της, αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε συγκέντρωση στην Πετρούπολη, όπου χαιρέτισε και ο Θωμάς Κοτσαμπάς, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε σχετικά:

«Δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα αυτό, να καλείται ο ελληνικός λαός να ψηφίσει με το πιστόλι στον κρόταφο. Ο λαός με την εμπειρία που έχει, πρέπει να αρπάξει το πιστόλι και να το στρέψει εναντίον τους. Εδώ τα πράγματα είναι καθαρά: `Η σε πυροβολούν ή τους πυροβολείς και φυσικά μιλάμε τώρα για τον πυροβολισμό της ψήφου. Υπάρχει και ο πυροβολισμός της ταξικής πάλης και των αγώνων.

Αν θα διαβάσετε σήμερα μια εφημερίδα του συγκροτήματος, η οποία - όπως και το συγκρότημα συνολικά - στηρίζει την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έχει τον εξής ωμό εκβιασμό. Τώρα εκβιασμός είναι, μπλόφα είναι, τι να σας πω; Αλλά ακόμα κι αν είναι μπλόφα, εκφράζει την αντίληψη, αυτό που λέμε δικτατορία των μονοπωλίων, τι λέει δηλαδή: Αν π.χ. δε γεμίσει ο τόπος πράσινους νικητές, και να ξέρετε στους πράσινους είναι και οι επίσημοι, είναι και οι "μαϊμού" πράσινοι, εάν δε γίνει αυτό στον πρώτο γύρο στις 7 του μήνα, τότε υπάρχει η εξής απειλή: Θα ανασταλεί ο δεύτερος γύρος και θα μετατεθεί η πραγματοποίησή του στις 12 Δεκέμβρη μαζί με εθνικές εκλογές.

Ποια πρέπει να είναι η απάντηση; Οχι γενικά του λαού, η απάντηση από τις εργατογειτονιές, τις λαϊκές συνοικίες, από τους τόπους δουλειάς, με μόνο αυτόν τον εκβιασμό, πρέπει να είναι η καταδίκη και η καταψήφιση αυτού του εκβιασμού, αυτής της φασίζουσας κυριολεκτικά νοοτροπίας, αυτής της ανοιχτής εκδήλωσης της δικτατορίας των μονοπωλίων. Η καταψήφιση των συνδυασμών της κυβέρνησης και καμία μετάγγιση ψήφων προς τη ΝΔ, όπου η αντιμνημονιακή της δράση είναι ψεύτικη, υποκριτική και καθαρά για λόγους τακτικής. Η απάντηση σε αυτήν τη νοοτροπία πρέπει να είναι μαζικά η ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή πρέπει να είναι η περήφανη απάντηση στις 7 του μήνα, αλλιώς όποιος υποκύψει στον εκβιασμό θα πληρώνει λύτρα συνέχεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ