Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαλαλεί την αντιλαϊκή πραμάτεια της

Μπίζνες με δέλεαρ τις αντεργατικές ανατροπές προωθεί ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος βρέθηκε στο Ισραήλ για τους αγωγούς

Η κυβέρνηση αναζητά επενδύσεις με δέλεαρ την καταστροφή των εργατικών δικαιωμάτων και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο λαός μπορεί και πρέπει να βάλει εμπόδια, δυναμώνοντας την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του
Η κυβέρνηση αναζητά επενδύσεις με δέλεαρ την καταστροφή των εργατικών δικαιωμάτων και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ο λαός μπορεί και πρέπει να βάλει εμπόδια, δυναμώνοντας την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του
Με στόχο να δρομολογήσει τις διερευνητικές επαφές με το Ισραήλ και να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας στην εξαγωγή ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, επισκέφτηκε την περασμένη βδομάδα το Τελ Αβίβ ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες βδομάδες.

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας στο πρακτορείο «Ρόιτερς», με εκπροσώπους της ισραηλινής κυβέρνησης «διεξαγάγαμε απλά και μόνον διερευνητικές συνομιλίες για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το υπεράκτιο ισραηλινό κοίτασμα "Λεβιάθαν", η ανακάλυψη του οποίου γνωστοποιήθηκε πριν ένα μήνα. Επιχειρούμε να διαπιστώσουμε πώς η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε διακομετακομιστικό κόμβο και κέντρο υπηρεσιών, καθώς βρίσκεται στον φυσικό δρόμο προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

Συνοδευόμενος και από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δ. Δόλλη, ο Χ. Παμπούκης ολοκλήρωσε στο Τελ Αβίβ σειρά συναντήσεων για την προετοιμασία της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που θα συνέλθει στο Ισραήλ πιθανότατα έως τον Απρίλη. Ο Ελληνας υπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Α. Λίμπερμαν, τον υπουργό Ενέργειας και Υποδομών, Ο. Λαντάου, τον διοικητή της Τράπεζας του Ισραήλ, Σ. Φίσερ, και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Ο. Αράντ.

Στη συνέντευξή του ο Χ. Παμπούκης αναφέρθηκε επίσης στις γενικότερες δραστηριότητες «αναζήτησης επενδυτών» που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των καθηκόντων του, διαφημίζοντας ανά τον κόσμο τις σαρωτικές αντιλαϊκές και αντεργατικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση, για να κάνει ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη για το μεγάλο κεφάλαιο.

Οπως ανέφερε, ο ίδιος έχει οριστεί συντονιστής, από ελληνικής πλευράς, για τις σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ, καθώς και για την αναζήτηση στρατηγικών επενδύσεων από την Κίνα, το Κατάρ και τη Γαλλία. Οπως είπε στο «Ρόιτερς» ο Χ. Παμπούκης, συνομιλεί με το Κατάρ για ενδεχόμενη επένδυση σε πρόγραμμα ανάπτυξης του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η αξία του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 5 - 7 δισ. ευρώ.

«Δεν κρύβω ότι συνομιλούμε για αυτό με το Κατάρ και δείχνουν να το στηρίζουν, αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο στάδιο μελέτης κατά πόσον θα είναι επικερδές», είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε επίσης ότι η Κίνα ενδιαφέρεται για επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στον Οργανισμό Ελληνικών Σιδηροδρόμων. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο υπουργός, «αυτά θα γίνουν μέσω διαγωνισμών που θα διέπονται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ