Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «SIEMENS»
Πυροτεχνήματα και αποπροσανατολισμός

Ανοίγει το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και στέλνει γράμματα με παραινέσεις στην πολυεθνική!

Με μια κίνηση ετεροχρονισμένη, που γίνεται για το θεαθήναι και με δεδομένη την αρνητική στάση της πολυεθνικής σε προηγούμενα ανάλογα αιτήματα, η κυβέρνηση, διά του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, έστειλε χτες επιστολή στη ΖΗΜΕΝΣ, με την οποία, αφού της αναγνωρίζει την «προσπάθεια εξυγίανσης που έκανε», αναρωτιέται «αν θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας», κάτι που «θα εκτιμηθεί δεόντως»!

Πρόκειται για καραμπινάτη υποκρισία, την ώρα που η Εξεταστική έχει ολοκληρώσει το έργο της και η πολυεθνική έχει «κλείσει» την υπόθεση, με τη συνδρομή της γερμανικής δικαιοσύνης και δεσμεύοντας ακόμα και τους εμπλεκόμενους να διατηρήσουν τη σιωπή τους.

Κάνοντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, ο Χ. Παμπούκης αναγνωρίζει ότι υπάρχει κόστος για την πολυεθνική από μια τέτοια εξέλιξη και γι' αυτό ενημερώνει την εταιρεία ότι η Ελλάδα θα πράξει τα δέοντα για «την ανόρθωση της δικής της άμεσης ζημίας». Το ίδιο αναφέρει «αναμένεται να πράξουν και οι διοικήσεις των ζημιωθέντων εταιρειών», συμπληρώνοντας ότι η επιβολή προστίμων θα κριθεί «αποκλειστικά από τα αρμόδια πολιτειακά όργανα».

Είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης και των συμμάχων της να διασκεδάσουν τη λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική και τα σκάνδαλά τους. Γι' αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επανέλαβε χτες τους ισχυρισμούς περί προσήλωσης της κυβέρνησης στο να φωτιστεί η υπόθεση, συμπληρώνοντας βεβαίως με νόημα ότι «στο πλαίσιο του υφιστάμενου Συντάγματος εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια».

Δίνοντας συνέχεια στην προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτινάξει από πάνω της τη συνευθύνη για τα σκάνδαλα και με στόχο να προωθήσει το αντιδραστικό πλαίσιο για τα οικονομικά των κομμάτων, στο όνομα δήθεν της διαφάνειας, ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει αύριο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τις προτάσεις για αλλαγές στη σχετική νομοθεσία. Ο ίδιος ο Γ. Πεταλωτής ομολόγησε χτες ότι τα μέτρα που δρομολογούνται περί ευθύνης υπουργών και για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, αποσκοπούν στο να «θωρακίσουν το πολιτικό σύστημα».

Τη συνδρομή του... Μπαρόζο ζήτησε με επιστολή του προς την Κομισιόν ο Γ. Καρατζαφέρης, για να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο από τη SIEMENS, ενώ για τον ίδιο λόγο ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Φ. Κουβέλης από τη «Δημοκρατική Αριστερά» ζήτησαν να κατατεθούν αγωγές προς την πολυεθνική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ