Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Αθλιότητες από Σαχινίδη και «Βήμα»

Το γνωστό και ξοφλημένο παραμύθι ότι εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ευθύνες για το σκάνδαλο της «Siemens» και τα άλλα σκάνδαλα έχουν και «τα κόμματα της Αριστεράς», επαναφέρει ο υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης με συνέντευξή του στο «Βήμα». Γράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα: «"Αν δεχθούμε ότι υπήρξαν σκιές παλαιότερα στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, τότε αυτό αφορά περισσότερα από τα δύο κόμματα της εξουσίας" αναφέρει ο κ. Σαχινίδης. Ως υφυπουργός Οικονομικών, με γραφείο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (...) γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τα πάντα για τη διαχείριση που έγινε στο παρελθόν του χρήματος του ελληνικού λαού και οι διαπιστώσεις του δεν είναι τυχαίες. Υπενθυμίζει μάλιστα τα εξής: "(...) Υπήρξε περίοδος που τα κόμματα αυτά είχαν ασκήσει εξουσία", υπονοώντας την περίοδο που έχει χαρακτηριστεί "βρώμικο '89". Και προσθέτει με νόημα: "Τότε υπήρξαν αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου με τη συμμετοχή τους, συνεπώς δεν μπορεί να είναι τα κόμματα αυτά σήμερα τιμητές των πάντων και να κάνουν συνεχώς κριτική". Αλλά ο κ. Σαχινίδης προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και υπενθύμισε στην Αριστερά και μια ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη: "Οταν ήμασταν πάνω στο βουνό, αυτοί που έθεταν ζητήματα ηθικής ήταν κατά τεκμήριο αυτοί που τα παρουσίαζαν..." είπε, αδιαφορώντας για την πιθανή αντίδραση που θα έχει στην Αριστερά η διαπίστωσή του αυτή».

***

Ο Σαχινίδης πετάει το μελάνι του σαν τη σουπιά αφού το κόμμα του, όπως και η ΝΔ, είναι βουτηγμένα στο σκάνδαλο, πιστεύοντας πως θα περάσει στη λαϊκή συνείδηση ότι η σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος ακουμπά και το ΚΚΕ. Και η εφημερίδα του Συγκροτήματος κάνει ό,τι μπορεί για να προσδώσει αληθοφάνεια στην κατευθυνόμενη λάσπη του υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ. Δε διστάζει μάλιστα (και αυτός) να επικαλεστεί τον Χ. Φλωράκη, επιχειρώντας απαράδεκτους παραλληλισμούς, διαπράττοντας αθλιότητα πρώτου μεγέθους. Καθόλου τυχαία, ο Σαχινίδης και το «Βήμα» ξανανοίγουν ένα θέμα, αυτό των συμβάσεων του ΟΤΕ με τη «Siemens», το οποίο, στο κομμάτι που αφορά την περίοδο του 1989, έχει απαντηθεί τεκμηριωμένα και χωρίς καμιά σκιά από το ΚΚΕ. Αλλά με κατασκευασμένα δημοσιεύματα τύπου Σαχινίδη και «Βήματος», (στο παρελθόν και άλλοι επίδοξοι γνωστοί αντιΚΚΕ δήθεν προοδευτικοί δημοσιογράφοι και έντυπα έκαναν το ίδιο για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, συμπλέοντας και με το ΛΑ.Ο.Σ.), προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι όλα τα κόμματα, άρα και το ΚΚΕ, είναι βουτηγμένα στη λάσπη της διαπλοκής με τις πολυεθνικές. Η προσπάθειά τους αυτή γίνεται διπλή και τρίδιπλη τώρα που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκτίθενται στο λαό για τις ευθύνες τους στο σκάνδαλο «Siemens», και το κουκούλωμά του, εξαιτίας των νόμων που αυτοί ψήφισαν και οι οποίοι εμποδίζουν κάθε προσπάθεια να φτάσει η έρευνα και στους πραγματικούς φυσικούς ενόχους.

***

Ενοχη όμως είναι πάνω απ' όλα η πολιτική τους και η «αυτοφυής» στον καπιταλισμό διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του. Ο Τσουκάτος ήταν αυτός που ομολόγησε ότι έπαιρνε λεφτά από τη «Siemens» για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Μαντέλης είχε λογαριασμούς στην Ελβετία και δεχόταν «δωράκια» από την πολυεθνική για να κάνει τις δουλειές της. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι αυτά που δέχονταν τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, όπως καταγγέλλει η ίδια η πολυεθνική στη γερμανική δικαιοσύνη, ανεξάρτητα αν η τελευταία δεν έδωσε στοιχεία για να προστατέψει τη «Siemens» και τις δουλειές της διεθνώς, αλλά και τους πολιτικούς με τους οποίους έκανε και κάνει τις δουλειές της. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα του σκανδάλου. Κυβερνήσεις και κεφάλαιο ξέρουν και να κλέβουν και να κρύβουν. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο λαός και να τους εγκαταλείψει οριστικά. Τα ψέματα με τα οποία ο Σαχινίδης και το «Βήμα» προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις λαϊκές συνειδήσεις, για να κάνουν διάχυση των αποκλειστικά δικομματικών ευθυνών σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα, είναι εκ του πονηρού. Συνιστά αθλιότητα και πρόκληση για το λαό και σαν τέτοια πρέπει να απαντηθεί.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ