Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Να διευρυνθούν οι ιμπεριαλιστικές κολεγιές

Σε θέματα «ρυθμού» (!) απέδωσε τα όποια προβλήματα έχει σήμερα η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση δεν έχει βρει την περπατησιά που απαιτείται από την εξέλιξη των πραγμάτων». Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι σημερινές θέσεις που παίρνει η ΝΔ για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, ή για το «σχέδιο Αναν», οφείλονται στην στάση που έχει τηρήσει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε «πιο πολυσυλλεκτική πολιτική» και «να χαράξουμε ενιαία εξωτερική πολιτική ανεξάρτητα του ποιος έρχεται στα πράγματα». Επίσης, τάχθηκε υπέρ την άμεσης οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονονομικής Ζώνης, γιατί αυτό «θα φέρει την Τουρκία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης». Παράλληλα - σε ήπιους τόνους - ζήτησε από την κυβέρνηση πληροφόρηση σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τον Τ. Ερντογάν γιατί «πρέπει να ξέρουμε τα πραγματικά περιστατικά» καθώς και για το «τι έκανε πέντε ημέρες ο κ. Παμπούκης στο Ισραήλ».

Οσον αφορά την Αλβανία, σημείωσε πως «λέμε να μπει υπό όρους η Αλβανία στην ΕΕ και ιδίως για τους βορειοηπειρώτες» υποστηρίζοντας ότι «Τούρκοι αξιωματικοί οδηγούν τον στρατό της Αλβανίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ