Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέντευξη για το σκάνδαλο «Ζήμενς»

Σήμερα, στις 11 π.μ., στη Βουλή

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 25 Γενάρη και ώρα 11 π.μ., με θέμα: «Οι εκτιμήσεις και το πόρισμα του ΚΚΕ για το σκάνδαλο της "Ζήμενς"». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ δημοσίευσε το δικό του πόρισμα την προηγούμενη Πέμπτη. Ο εκπρόσωπος του Κόμματος στην Εξεταστική Θ. Παφίλης είχε δηλώσει: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ και επικίνδυνη για το λαό η πολιτική τους. Εχουν πολιτικές ευθύνες για το σύνολο του σκανδάλου. Προκύπτουν πολιτικές ευθύνες όλων όσων από κυβερνητικές θέσεις χειρίστηκαν τις συμβάσεις της ΖΗΜΕΝΣ σε όλους τους σχετικούς τομείς που αυτές συνάφθηκαν και υλοποιήθηκαν».

Με το πόρισμα προτεινόταν ότι πρέπει «να συσταθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης (σ.σ. η λεγόμενη προανακριτική της Βουλής) για περαιτέρω διερεύνηση όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων που κατά καιρούς χειρίστηκαν τη σύναψη συμβάσεων, την εκτέλεσή τους και την παραλαβή των έργων κατά τους τομείς αρμοδιότητάς τους για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών (πέραν των Τ. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτου, που, όπως έχει αποδειχθεί, πήραν χρήματα από το ταμείο της ΖΗΜΕΝΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ