Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι δικαιώθηκε;

Με ίδιο τίτλο βγήκαν «Ελευθεροτυπία» και «Αυριανή» στο θέμα της δίκης Γιαννόπουλου - Κατριβάνου: «Δικαίωση Γιαννόπουλου»!

Τι θέλουν να πουν δηλαδή οι δυο εφημερίδες, γνωστές και οι δυο για τους ειδικούς δεσμούς τους με τον Ε. Γιαννόπουλο; Σε τι πράγμα δικαιώθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη; Εννοούν, μήπως ότι η - εξόφθαλμα μονομερής και, για πολλούς, προκάτ - δικαστική απόφαση απένειμε στον Γιαννόπουλο πιστοποιητικά Εθνικής Αντίστασης; Μα σ' αυτό δε συμφώνησαν μεταξύ τους ούτε καν τα μέλη του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Θ. Κατριβάνο, ακόμα και αν δεχτούμε - με το δικό τους σκεπτικό - ότι ανήκει και αυτό στις αρμοδιότητες των δικαστηρίων!

Εκτός και αν εννοούν ότι «δικαιώθηκε» ο Γιαννόπουλος, ως ο πλέον αδίστακτος και θρασύτατος υπουργός της Δικαιοσύνης, ο οποίος δε διστάζει να χρησιμοποιεί αυτή του την ιδιότητα για να δικάζει και να καταδικάζει τους αντιπάλους του. Σ' αυτό να συμφωνήσουμε και να υπερθεματίσουμε. Εξάλλου, η πρώτη δουλιά που έκανε ο ίδιος ο υπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ήταν να βγει στα κανάλια και να αναφέρει, με νόημα, πόσες μηνύσεις του εκκρεμούν ακόμα, σε βάρος ποιων και τι έχουν να πάθουν και αυτοί όταν θα έρθει η σειρά τους!!!

Πάντως, ό,τι και να λέει, όσο και αν ωρύεται, ακόμα και το ίδιο του το ύφος μαρτυράει, ότι από αυτή τη δίκη και ανεξάρτητα από το τυπικό «διά ταύτα» της, εκείνος που βγήκε βαρύτατα τραυματισμένος, ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος και τελεσίδικα υπόλογος από όλες τις απόψεις, είναι αυτός ο ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ