Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κουκιά...

ΤΕΛΙΚΑ, αυτές οι «στροφές» της πολιτικής ζωής του τόπου, έχουν πραγματικά την πλάκα τους, ιδίως όταν αρχίζουν και γίνονται περιζήτητοι διάφοροι παράγοντες της πολιτικής ζωής, που κάποια στιγμή αποφάσισαν να ακολουθήσουν «μοναχικούς» δρόμους!

Αβραμόπουλος, Σαμαράς, Σουφλιάς, Κοντογιαννόπουλος, Μάνος για να μην πούμε για τον Κωστή Στεφανόπουλο, που από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε επί τόσους μήνες το «μήλον της Εριδος»!

Τώρα, όλοι τους θέλουν, όλοι τους διεκδικούν και όλοι τους «φλερτάρουν» πολιτικά και σε μερικές περιπτώσεις κλείνουν και «ραντεβού», όπως π.χ. ο Κώστας Καραμανλής με τον Αβραμόπουλο.

Κάτι τέτοιες ώρες αξίζει τον κόπο να θυμηθεί κανείς τι τους έχουν «σούρει» στο παρελθόν όλων αυτών των παραγόντων και τα δυο λεγόμενα «κόμματα εξουσίας», διότι όταν οι καιροί είναι ανύποπτοι κανείς δε φείδεται χαρακτηρισμών. Οταν πλησιάζουν εκλογές όμως.... αλλάζουν τα πράγματα.

Τώρα, βέβαια, αξίζει να... αναρωτηθεί κανείς πού βρίσκεται η πολιτική και οι πολιτικές θέσεις μέσα σε όλο αυτό το χάος της ίντριγκας και των επαφών. Η απάντηση είναι εύκολη: Πουθενά!

Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και από την πλευρά των κυνηγών και από την πλευρά των «θηραμάτων» (τα οποία σημειωτέον μιλούσαν για καινοτόμες πολιτικές πλατφόρμες) έμειναν κάπου στο βήμα της Βουλής ή σε εσωκομματικές συγκεντρώσεις.

Οταν αρχίζουν να προσμετρούνται «κουκιά», οι απόψεις πάνε περίπατο και... ένα κι ένα κάνουν δυο, εκτός και προκύψει τίποτε άλλο, οπότε ένα κι ένα μας κάνουν τελικά... ένα!

Βεβαίως, να σημειώσουμε ότι είναι επίσης απορίας άξιο, το τι... διαπραγματεύονται στο εν λόγω πολιτικό παζάρι. Λέτε ο Σημίτης και ο Καραμανλής να τάζουν «σημερινά» ή «μελλοντικά» υπουργεία; Αυτό πολύ θα θέλαμε να το μάθουμε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ