Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ «Ρ»
Καταδικάζει και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ανακοίνωση συμπαράστασης στο «Ριζοσπάστη» εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με την οποία καταδικάζει την «ποινική πολιτική δίωξη της εφημερίδας από τον υπουργό Δικαιοσύνης».

Αιτιολογώντας το ΕΚΚ, τονίζει: «Η ενέργεια αυτή του υπουργού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι μια από τις πολλές πράξεις αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας που εκδηλώνονται εδώ και αρκετά χρόνια ενάντια σε όποιον αμφισβητεί την πολιτική τους, αλλά και την ψεύτικη εικόνα τους».

Ακόμα, σημειώνει πως «στρέφεται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης σκέψης και θυμίζει άλλες εποχές».

Το ΕΚΚ εκφράζει την αγωνιστική του συμπαράσταση στο «Ρ», γιατί «όλα τα χρόνια της ύπαρξής του ήταν και παραμένει γνήσιος υπέρμαχος και υπερασπιστής των αγώνων για τα δίκαια της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, παρά τις πολύχρονες διώξεις, ποινικές και πολιτικές».

Τέλος, επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες του πρωθυπουργού και καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «με τα δικαστήρια και τις δικαστικές αποφάσεις δεν κάμπτεται το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας και πολύ περισσότερο δεν απονέμονται πιστοποιητικά δημοκρατικότητας και αντίστασης και μάλιστα ΕΘΝΙΚΗΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ