Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Απόφαση ΝΑΤΟική και αντιλαϊκή!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε επαγρύπνηση καλεί τον ελληνικό λαό η ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις γύρω από τις Ενοπλες Δυνάμεις. Το Γραφείο Τύπου σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει: «Η δήλωση του υπουργού Αμυνας ότι πρόκειται να αυξηθεί κατά 15.000 άτομα ο αριθμός των έμμισθων οπλιτών που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, αποτελεί ενέργεια που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της χώρας. Πρόκειται για απόφαση ΝΑΤΟική, αντιλαϊκή και σύμφωνη με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να συγκροτούν μισθοφορικές δυνάμεις και πολεμικά αποσπάσματα - φρουρούς της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης".

Η απόπειρα του υπουργού να συνδέσει το ζήτημα με τη μείωση της θητείας, για να γίνει πιο "εύπεπτο" από το λαό, είναι απατηλή και προκαλεί τα πατριωτικά αισθήματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η ενίσχυση του πατριωτισμού δε συνδέεται με το κυνήγι χρημάτων από ανάγκη. Συνδέεται με την καλλιέργεια ιδανικών που υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τους στόχους της διεθνούς πλουτοκρατίας.

Κάνει σοβαρό λάθος η κυβέρνηση, αν πιστεύει ότι θα μπορεί για πολύ καιρό ακόμη να εκμεταλλεύεται την ανεργία και τη φτώχεια, που δημιουργεί η πολιτική της, για να ετοιμάζει κρέας για τα κανόνια του ιμπεριαλισμού.

Το νέο μέτρο πρέπει να ανησυχήσει το λαό, να αυξήσει την επαγρύπνησή του και την πάλη του κατά της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Πρέπει να πάρουν θέση όλα τα κόμματα και να μη συναινέσουν με την κυβερνητική πρόκληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ