Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ζητούμενο

«Συνετιστείτε», διαμηνύει ο κ. Μπίστης στην κυβέρνηση, με αφορμή το προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα για την ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής. Δεν είναι δυνατόν - συνεχίζει - να μιλάτε για «γενοκτονία» σ' αυτή την ευαίσθητη χρονική στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να προβαίνετε σε ενέργειες που δημιουργούν φορτίσεις και μπορεί να προκαλέσουν αρνητικές συνέπειες, πόσο μάλλον, που, με ευθύνη σας, δεν έχουν επικυρωθεί ακόμα οι ελληνοτουρκικές συμφωνίες συνεργασίας.

Αυτά λέει η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΚΑ, η οποία καταλήγει ως εξής: «Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι η έξαψη εθνικιστικών παθών, αλλά μέσα από την ιστορική αυτογνωσία η προσέγγιση των δύο λαών, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος».

Το ζητούμενο, βέβαια, δεν έχει να κάνει με αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Μπίστης, αλλά με το ρόλο του ιμπεριαλισμού και το ρόλο των κομμάτων που τον υπηρετούσαν τότε και αυτών που τον υπηρετούν σήμερα, πίσω από τα οποία στοιχίζεται και ο κ. Μπίστης, μαζί με την κίνησή του. Αλλωστε, τόσο η έξαψη εθνικιστικών παθών, όσο και η «διπλωματία των σεισμών», αποτελούν ουσιαστικά τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ