Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αγώνας δρόμου για το συνέδριο

Τη χρόνια κρίση της ΝΔ, τόσο σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο όσο και σε οργανωτικό, φέρνει στο προσκήνιο η πορεία προς το συνέδριο. Ηδη γίνεται φανερή η αδυναμία της ηγεσίας του κόμματος να παρουσιάσει κάποια «εναλλακτική πρόταση» στην κυβερνητική πολιτική, πράγμα που αποτυπώνεται στην αντιπολιτευτική τακτική της, η οποία εξαντλείται στην άσκηση «κριτικής» για ταχύτερους ρυθμούς και επίδειξη αποφασιστικότητας. Το συνέδριο δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα πράγματα, καθώς το «κυβερνητικό πρόγραμμα» θα παραμείνει ουσιαστικά το ίδιο με αυτό που είχε εγκριθεί στα περσινά συνέδρια, με ορισμένες προσθήκες και αποσαφηνίσεις σε κάποιους «νέους» τομείς (γενετική, βιοτεχνολογία, βιοηθική). Παράλληλα, οι αλλαγές στο καταστατικό θα προσδιοριστούν την τελευταία στιγμή, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει υπάρξει κάποια εισήγηση από την ηγεσία που θα συζητηθεί στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Οπως ανέφερε χτες η υπεύθυνη επικοινωνίας της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Μ. Γιαννάκου - Κουτσίκου, πρώτα θα υποβάλουν τα μέλη τις προτάσεις τους και μετά η Οργανωτική Επιτροπή θα διαμορφώσει την εισήγησή της. Ενδεικτικό της αδιαφορίας των στελεχών είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση επίσημα στην Οργανωτική Επιτροπή. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται τεχνητά γύρω από την... αλλαγή του εμβλήματος της ΝΔ. Η Μ. Γιαννάκου ανέφερε χτες ότι «δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής τέτοιο θέμα επισήμως στην Οργανωτική Επιτροπή», αλλά μπορεί να το θέσει οποιοσδήποτε στο συνέδριο και εκεί να αποφασιστεί.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης έχει αναθέσει σε διαφημιστική εταιρία τη σύνθεση του νέου συμβόλου του κόμματος που θα αντικαταστήσει τον «Πυρσό». Στην ερώτηση αν θα προσκληθεί ο Δ. Αβραμόπουλος στο συνέδριο, η Μ. Γιαννάκου αν και είπε ότι το θέμα είναι υπό εξέταση, πρόσθεσε ωστόσο ότι θα ληφθεί υπόψη ότι «ο λαός δεν έχει απαντήσει ακόμα αν αυτό είναι κόμμα κοινοβουλευτικό». Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται η εκλογή των συνέδρων την ερχόμενη Κυριακή. Σε ανακοίνωση τής Οργανωτικής Επιτροπής αναφέρεται ότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων των περιφερειακών οργάνων συμμετείχαν 215.611 μέλη του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ