Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι προσυγκεντρώσεις

Προμήνυμα για το μέγεθος του μεγάλου συλλαλητηρίου που θα ακολουθούσε στην πλατεία Αριστοτέλους, αποτέλεσαν οι τρεις προσυγκεντρώσεις και πορείες που ξεκίνησαν από το Σιντριβάνι, το Βαρδάρι και το Αγαλμα του Βενιζέλου.

Χείμαρρος πραγματικός, με τα κόκκινα λάβαρα και τα πανό να σκίζουν τον αέρα, οι νεολαίοι και οι αγωνιστές της ειρήνης ξεκίνησαν συγκροτημένα από το Αγαλμα του Βενιζέλου. Λίγα μέτρα πιο κει ενώθηκαν με τους συναγωνιστές που έφτασαν από τη δυτική και ανατολική Θεσσαλονίκη και όλοι μαζί μπήκαν στο δρόμο για τη συγκέντρωση.

«Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή να φύγουν οι βάσεις και οι Αμερικανοί», ήταν το κάλεσμα που αδιάκοπα έστελναν στο πέρασμά τους. Και το αίτημα βροντοφωνάχτηκε: «Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, έξω από τα Βαλκάνια ΗΠΑ - Γερμανοί».

Μπροστά οι μαυροφορεμένες νέες γυναίκες με τις δάδες στα χέρια, και τους ξύλινους σταυρούς του μαρτυρίου προειδοποιούσαν για τα όσα δεινά συνέβησαν και όσα θα ακολουθήσουν αν συνεχιστεί η παρουσία των εγκληματιών του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Και οι διαδηλωτές διαπίστωναν: «50 χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, χούντες πόλεμοι τρομοκρατία». Ενώ καταγγέλλοντας το ρόλο των Αμερικανών στη χώρα μας και τα προσχήματα που χρησιμοποιούν για να υλοποιούν τα δολοφονικά τους σχέδια, διαδήλωναν: «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι η Νέα Τάξη και οι Αμερικανοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ