Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Εγκληματικός εμπαιγμός των λαών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στη συζήτηση για τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε Αιγαίο και Ιόνιο

Τον εγκληματικό εμπαιγμό των λαών από την ΕΕ σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο, στηλίτευσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ώρας των ερωτήσεων προς την Επιτροπή της Ολομέλειας του ΕΚ.

Ο παρευρισκόμενος επίτροπος, Κίνοκ, υπερασπίστηκε σθεναρά τη μη επικινδυνότητα της χρήσης απεμπλουτισμένου ουρανίου και προσπάθησε να μηδενίσει τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις των συνεπειών της χρήσης του στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, επικαλούμενος... σοβαρές επιστημονικές μελέτες και συμπεράσματα.

Η υποκριτική αυτή στάση του επιτρόπου προκάλεσε την αγανάκτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση τόνισε τα εξής:

«Μου κάνει εντύπωση η απάντηση της Επιτροπής και συγκεκριμένα του κυρίου Κίνοκ. Φοβάμαι πάρα πολύ ότι πολύ γρήγορα θα διαψευστεί, όπως διαψεύστηκαν και άλλες προηγούμενες παρόμοιες διαβεβαιώσεις. Τα βλήματα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί κατά δεκάδες χιλιάδες σε στρατιωτικές ασκήσεις και είχαμε εκρήξεις βλημάτων στον αέρα με στόχους έξω από το νερό, και όχι πάντα μέσα στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξαν αέρια τα οποία μεταφέρθηκαν και στα κατοικημένα νησιά ή και στις ακτές τις κατοικημένες της Τουρκίας. Μου κάνει λοιπόν εντύπωση πώς είναι δυνατόν με τέτοια, επιτρέψτε μου, ελαφρότητα, να έρχεται εδώ η Επιτροπή να μας διαβεβαιώνει ότι αυτά τα βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο, που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές ασκήσεις, δε δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Ειλικρινά, δηλαδή, δεν ξέρω πώς να εξηγήσω αυτές τις δηλώσεις, κύριε Πρόεδρε. Λυπάμαι πάρα πολύ. Το μόνο που έχω να κάνω, είναι να καταγγείλω μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος όχι μόνον στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Επιτέλους σταματήστε αυτό το παιχνίδι»!

Καταλήγοντας ο Στρ. Κόρακας ζήτησε να του δοθούν οι περίφημες μελέτες που από το '95, όπως είπε ο κ. Κίνοκ, αποδεικνύουν, ότι τα όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν είναι επικίνδυνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ