Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάρπαστος ο «Ρ» στα χέρια των διαδηλωτών

Προσυγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το πλήθος ετοιμάζεται να ξεκινήσει για την πλατεία Αριστοτέλους, να ενωθεί με τους άλλους διαδηλωτές του παλλαϊκού αντιΝΑΤΟικού συλλαλητηρίου. Οι ομάδες των διακινητών του «Ριζοσπάστη» πανέτοιμες με τις εφημερίδες στα χέρια ετοιμάζονται, καθορίζουν καθήκοντα, προγραμματίζουν τη μεγάλη εξόρμηση για να φτάσει η εφημερίδα στα χέρια όλων των διαδηλωτών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, νεολαίος, με γεμάτα και τα δυο χέρια από εφημερίδες, ανταποκρίνεται πρόθυμα στο κάλεσμά μας να μας μιλήσει για την εξόρμηση. «Οι κομματικές και κνίτικες οργανώσεις, αμέσως μετά το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια να διακινούμε μαζικά το "Ριζοσπάστη" σε καθημερινή βάση στους χώρους δουλιάς και στους χώρους γενικά που συχνάζει ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία. Η προσπάθεια αυτή βρίσκει σημαντική ανταπόκριση, ιδίως στα στρώματα της νεολαίας. Πιστεύουμε ότι με ακόμα καλύτερη προσπάθεια θα καταφέρουμε ο "Ριζοσπάστης" να αποτελεί πραγματικά το όπλο του εργαζόμενου νέου, του εργαζόμενου γενικά της Θεσσαλονίκης, το όπλο του για τις μάχες για όλα τα δικαιώματά του».

Απόψε, τονίζει ο Π. Φιλιππίδης, «έχουμε ήδη αρκετές ομάδες. Δε θα μείνει κυριολεκτικά άνθρωπος που να μην απευθυνθούμε. Αλλωστε στο συλλαλητήριο αυτό απόψε θα είναι παρόν μεγάλο μέρος του προοδευτικού κόσμου της πόλης μας και είμαστε σίγουροι ότι και αυτοί εκτιμούν την προσπάθεια του "Ριζοσπάστη" να εκφράζει την αλήθεια και τα προβλήματα του λαού, αλλά είναι και διατεθειμένοι να ενισχύσουν την εφημερίδα, ώστε ακόμα πιο πλατιά να διαδίδει τις θέσεις του αγώνα».

Τα λόγια αυτά του Πέτρου σε λίγο επιβεβαιώνονται στην κατάμεστη ιστορική πλατεία που χτες το βράδυ φιλοξένησε το πάθος και την αγωνιστική φλόγα του αντιπολεμικού, αντιΝΑΤΟικού κινήματος της Θεσσαλονίκης.

Ομάδες διακινητών της εφημερίδας διασχίζουν την πλατεία προς όλες τις κατευθύνσεις. Ανοίγουν με δυσκολία δρόμο ανάμεσα στο πυκνό πλήθος, απευθύνονται σ' όλους με δυο λόγια και με προτεταμένη την εφημερίδα. Απλώνονται φιλικά χέρια, παίρνουν την εφημερίδα, ανοίγονται καρδιές, τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων, ακούγονται λόγια που εγκαρδιώνουν τους διακινητές. Δε λείπουν και οι φιλικές υποδείξεις. Η εφημερίδα ν' ασχολείται πιο πολύ με τούτο ή εκείνο το θέμα...

Είναι μια άμεση, ζεστή, πολύτιμη για τις εμπειρίες που περιέχει, επαφή με τους εργαζόμενους, τους νέους, τους δημοκράτες και πατριώτες. Με αυτούς που η εφημερίδα θέλει ν' ανοίξει καθημερινή επικοινωνία, να αφουγκραστεί τις αγωνίες τους, να εκφράσει τις ανησυχίες και τους αγώνες τους.

Τα πακέτα των εφημερίδων όλο και λιγοστεύουν στα χέρια των εθελοντών πωλητών της, περνούν στα χέρια του κόσμου, χάνονται μέσα στο ατέλειωτο πλήθος. Οπως χάνονται και οι χαρούμενες φωνές των μελών των ομάδων διακίνησης μέσα στα μυριόστομα συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους φονιάδες των λαών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ