Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙ-ΕΣΥ ΝΟΜΟΣ
Εφαρμογή μέσω των περιφερειών

Με πολιορκητικό κριό τους Γενικούς Γραμματείς των περιφερειών η κυβέρνηση επιχειρεί την εφαρμογή της αντι-ΕΣΥ μεταρρύθμισης με πρώτο βήμα την κατάργηση των νοσοκομείων ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την υπαγωγή τους ως αυτοτελείς μονάδες στα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας (ΠΕΣΥ), όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Ετσι χτες έγινε σύσκεψη του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας Αλ. Παπαδόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών της χώρας και τους πρόσφατα ορισθέντες 17 συντονιστές των Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης Εργου (ΠΟΔΕ) με θέμα την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας. Ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ανέλυσε το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, τονίζοντας ότι απόφασή του είναι η άμεση εφαρμογή και ενεργοποίηση του νόμου. Ζήτησε από τους γενικούς γραμματείς τη συνδρομή τους, προκειμένου να λυθούν άμεσα προβλήματα, όπως η στέγαση, ο εξοπλισμός και η στελέχωση των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠΕΣΥ) και δήλωσε ότι ως τα μέσα Μαρτίου θα ανακοινωθούν οι πρόεδροι των 17 ΠΕΣΥ της χώρας, ενώ προσδιόρισε τη σχέση των γενικών γραμματέων με τα ΠΕΣΥ.

Ακόμα, ο υπουργός ζήτησε απ' τους περιφερειάρχες να έχουν διορίσει τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπει ο αντι-ΕΣΥ νόμος, μέχρι τις 5.3.2001.

Το επόμενο στάδιο θα είναι η δημοσιοποίηση του επόμενου νομοσχεδίου για τη συγκρότητη του Οργανισμού Διαχείρισης Πόρων Υγείας (ΟΔΙΠΥ). Το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλος, μιλώντας σε επιστημονική εκδήλωση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για τον Οικογενειακό Γιατρό είπε ότι μέχρι τις 15.3.2001 θα έχει δημοσιοποιηθεί και στο σχετικό νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ