Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο δρόμος κόβει στη μέση τον οικισμό Φοίνικα

Παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Φοίνικα Θεσσαλονίκης, μετά από την απόφαση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας να προχωρήσει στη μελέτη διαμόρφωσης Ανατολικής Εισόδου από Κ13 μέχρι τον κόμβο του Αεροδρομίου. Σύμφωνα με το σχέδιο, με τη διαπλάτυνση της οδού, ο οικισμός χωρίζεται από τον αυτοκινητόδρομο στα δύο, ενώ με τη διαπλάτυνση της οδού καταστρέφονται οι χώροι πρασίνου και τα πεζοδρόμια.

Οπως τόνισαν οι κάτοικοι σε συγκέντρωση προχθές το βράδυ, ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που διευρύνεται στα 25 μέτρα θα φθάσει μέχρι τα δωμάτια των σπιτιών τους, ενώ για το θέμα της ηχορύπανσης είπαν ότι αμφιβάλλουν πως μπορεί αυτή να αντιμετωπιστεί με «πλεξιγκλάς»! Επίσης θα αναστατωθεί γενικά η καθημερινή ζωή των κατοίκων, καθώς τα αστικά θα χρησιμοποιούν τους παράλληλους με την κεντρική λεωφόρο δρόμους του συνοικισμού και επιπτώσεις θα υπάρξουν στην αγορά. Με τη μελέτη αυτή, η Περιφέρεια ολοκληρώνει την απαράδεκτη από κάθε άποψη απόφαση που έλαβαν οι τοπικοί άρχοντες πριν από 40 περίπου χρόνια, να περνάει ο δρόμος για το αεροδρόμιο μέσα από τον οικισμό. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες κάτοικοι να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Η πολιτεία θα πρέπει να λάβει, επιτέλους, υπόψη της τον ανθρώπινο παράγοντα και να μην υπολογίσει το κόστος δημιουργίας ενός υπόγειου αυτοκινητόδρομου, προτείνει η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς». Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρόταση, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δαμιανός Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «μόνο με τον τρόπο αυτό το κράτος θα διορθώσει το αρχικό του λάθος, για να μην πούμε καλύτερα έγκλημα, να χωρίσει στα δύο το Φοίνικα. Ετσι, όταν γίνει ο υπόγειος, ο παλιός δρόμος θα αποδοθεί στους κατοίκους του, για να δημιουργηθούν γήπεδα μπάσκετ - βόλεϊ και τένις».

Η ΑΔΕΚ διευκρινίζει ότι είναι ανοιχτή και σε κάθε άλλη πρόταση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα τον ανθρώπινο παράγοντα. Ηδη, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ν. Μήτας τόνισε ότι μετά την πλήρη ενημέρωση πάνω στο θέμα ο φορέας του θα υποβάλει τις δικές του σκέψεις. Από τη συγκέντρωση εκλέχτηκε πενταμελής επιτροπή αγώνα, αποτελούμενη από τους προέδρους των συλλόγων γονέων των σχολείων της περιοχής και εκπρόσωπο της Αθλητικής Ενωσης Φοίνικα και συντονιστή τον Τ. Εξαδάκτυλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων (2011-05-14 00:00:00.0)
Επαρχιακός δρόμος - παγίδα για τους οδηγούς (2003-05-22 00:00:00.0)
Καλοκαιρινή πλημμύρα (2001-07-03 00:00:00.0)
Φαρδαίνει κι άλλο ο δρόμος - λαιμητόμος (2001-04-21 00:00:00.0)
Δε θέλουν δεύτερη "Βλαχόστρατα" (1999-06-25 00:00:00.0)
Βυζαντινό κάστρο σε κίνδυνο (1999-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ