Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Φωτιά ελπίδας η Αντίσταση»

Οι αντιστασιακοί δημοσιογράφοι έκοψαν την πίτα τους σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμός τους

Από την εκδήλωση κοπής της πίτας των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων. Στο βήμα ο Ν. Καραντηνός
Από την εκδήλωση κοπής της πίτας των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων. Στο βήμα ο Ν. Καραντηνός
Την Αντίσταση, «φωτιά ελπίδας που μας κρατάει όρθιους σε τούτο τον τόπο και που η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά αδικαίωτη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων και Α' αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νίκος Καραντηνός, τίμησαν χτες στην εκδήλωση του Συνδέσμου τους οι Αντιστασιακοί Δημοσιογράφοι που έκοψαν την πίτα τους στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Ηταν πάρα πολλοί οι Αντιστασιακοί δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του συνδέσμου τους με τη φλόγα της Αντίστασης και παρά την ηλικία που τους βαραίνει. Ηταν και η τιμητική παρουσία των οικογενειών πολλών αντιστασιακών δημοσιογράφων που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια είτε έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τη λευτεριά και τα δικαιώματα του λαού μας. Και, βεβαίως, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση πολλοί Αντιστασιακοί και εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανώσεων και άλλων φορέων και κομμάτων.

Ανάμεσά τους παραβρέθηκε ο Αχιλλέας Κανταρτζής εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιώργης Μωραΐτης, αντιστασιακός δημοσιογράφος ο ίδιος, εκ μέρους του «Ριζοσπάστη», ο πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Ν. Τερζόγλου και ο φωτογράφος της Αντίστασης Σπ. Μελετζής. «Ωσεί παρόντες» δήλωσαν οι: Ασημάκης Γιαλαμάς, Βάσος Γεωργίου και Διδώ Σωτηρίου που για λόγους υγείας δε μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Τσαπόγας, ενώ την πίτα των αντιστασιακών έκοψε ο Κώστας Νίτσος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό ο Νίκος Καραντηνός, εκτός των άλλων αναφέρθηκε στα ιδανικά και τα οράματα της Αντίστασης για να υπογραμμίσει πως παραμένει ακόμα αδικαίωτη, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν πρόκειται να δώσει τίποτα! Περιμένουμε ακόμα να γίνει το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και τα μνημεία της Αντίστασης σ' όλη τη χώρα να διαμορφωθούν. Είναι τραγικό η Αθήνα με τόσους τόπους θυσίας να μην έχει ένα μνημείο για να δοξάζει την Αντίσταση. Πού είναι τα μνημεία ηρωισμού των νέων; αναρωτήθηκε. Παρ' όλα αυτά θα πει ο πρόεδρος των Αντιστασιακών δημοσιογράφων, είμαστε αισιόδοξοι ότι αύριο όλα θα πάνε καλύτερα. Και κατέληξε ανακοινώνοντας πρωτοβουλία του Συνδέσμου να τιμηθούν οι αντιστασιακοί δημοσιογράφοι Τάκης Φίτσος, Παπαγαρυφάλλου και Ν. Καρβούνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ