Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Ανοιχτή σύσκεψη αντιπροσώπων σήμερα

Σύσκεψη με θέμα «Η κατάσταση στη ΓΣΕΕ, οι εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και η αναγκαιότητα ενίσχυσης της ταξικής προοπτικής στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα», διοργανώνει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Στη σύσκεψη, που γίνεται στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην πλατεία Κάνιγγος, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι χωρίς εξαίρεση οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο 30ό Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Μιλώντας στο «Ρ» για τη σημασία της σύσκεψης, ο Θύμιος Ευθυμίου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημειώνει ότι αποβλέπει σε μια ανοιχτή συζήτηση με όσους συνδικαλιστές και εκλεγμένους αντιπροσώπους θέλουν πραγματικά, να παλέψουν κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, που ξεδιπλώνεται σε μια σειρά μέτωπα.

Γιατί, σήμερα, τα θέματα της ανεργίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των δικαιωμάτων στους χώρους δουλιάς, το σοβαρό ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να γίνουν πριν από όλα υπόθεση των συνδικάτων και εννοείται των εκλεγμένων εκπροσώπων τους.

Αλλωστε - συνεχίζει ο συνδικαλιστής - η δημιουργία, ο ρόλος του ΠΑΜΕ, όλες οι πρωτοβουλίες του, αποβλέπουν στο να φέρουν αυτά τα καυτά προβλήματα, στο κέντρο της δράσης των συνδικάτων σε ταξική κατεύθυνση. Από εδώ προκύπτει και η ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Σήμερα, απαιτείται, όσο ποτέ άλλοτε, η άμεση δραστηριοποίηση συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών ενάντια στην επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης και ΕΕ, που εντείνεται τα τελευταία χρόνια, όπως και ενάντια στη συναίνεση, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλιστικό.

Ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δουλεύουν και πάλι με συνέπεια για τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων, που είναι αποφασισμένες να παλέψουν για τους παραπάνω στόχους και, βέβαια, για το άμεσο πρόβλημα υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης και διεύρυνσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ