Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα αύριο ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης του διμερούς διαλόγου, την ίδια ώρα που φουντώνουν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, με τη διένεξη Τουρκίας - Συρίας να κυριαρχεί.

Η επίσκεψη γίνεται στη σκιά των διεκδικήσεων που αναθερμαίνει η Αγκυρα επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η Τουρκία κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έγγραφο - απάντηση στην επίσημη διαμαρτυρία της Κύπρου για την απόφαση του τουρκικού υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει για έρευνες στην κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ περιοχές που καλύπτουν την κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Η συγκεκριμένη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 27 Απρίλη, δεν αφορούσε μόνο την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα, καθώς τα τρία Οικόπεδα που παραχωρήθηκαν για έρευνες αφορούσαν την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Ρόδου και της Κρήτης, αλλά και όλη την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ