Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Την ανησυχεί η οργανωμένη πάλη του λαού

Απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις σε ένα τμήμα του κέντρου της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ

Την ανησυχία που της προκαλεί η οργανωμένη πάλη του εργαζόμενου λαού ομολογεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη Μέρκελ προχωρά σε επίδειξη πυγμής ενάντια στο λαό.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία». Η σχετική απόφαση αφορά στο τμήμα του κέντρου της πόλης από τη Βουλή, μέχρι τους Αμπελόκηπους, το Παγκράτι και το Ζάππειο, αλλά και μια περιοχή γύρω από τη λεωφόρο Κατεχάκη. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Κατεχάκη, Αμπελοκήπους, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα, «Ευαγγελισμό», Πανεπιστήμιο από τις 11 π.μ. μέχρι την ολοκλήρωση της επίσκεψης Μέρκελ. Τέλος, αναγγέλθηκαν και προληπτικοί έλεγχοι και προσαγωγές.

Η προσπάθεια να μετατραπεί το κέντρο της πόλης σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή βεβαιώνει ότι σκοπός της επίσκεψης Μέρκελ είναι να στηριχτεί και να επιταχυνθεί το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης. Επιπλέον, σηματοδοτεί την ένταση των εκβιασμών, της παραπλάνησης αλλά και της τρομοκράτησης του λαού προκειμένου να δεχτεί την εξαθλίωσή του. Σίγουρα, αν η καγκελάριος Μέρκελ ερχόταν για καλό, η κυβέρνηση δε θα αισθανόταν την ανάγκη να επιστρατεύσει τόσες αστυνομικές δυνάμεις. Επειτα, η αγωνία της κυβέρνησης να αποτρέψει τη συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις όχι μόνο αποτελεί ομολογία της αντιλαϊκής πολιτικής της, αλλά φανερώνει και την υποκρισία της, καθώς τα στελέχη της δε χάνουν αφορμή να ισχυρίζονται ανερυθρίαστα πως ό,τι κάνει η κυβέρνηση το κάνει για... το καλό του λαού.

Προστατεύουν τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων

Με χτεσινή του ανακοίνωσή το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει: «Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στον ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις, δεν θα περάσει.

Η καλύτερη απάντηση της εργατικής τάξης, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας είναι η μαζική, μαχητική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στη 1 μ.μ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς μέχρι την τελευταία στιγμή να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα την οργανωμένη συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στη 1 μ.μ.».

Παράλληλα, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία «κατάστασης πολιορκίας» ενάντια στον «εχθρό λαό», κατά την επίσκεψη στη χώρα μας της εκπροσώπου των γερμανικών και ευρωενωσιακών μονοπωλίων και «συμμάχου» των ντόπιων μονοπωλίων Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ. Η απαγόρευση, που θυμίζει την επίσκεψη Κλίντον, σε συνδυασμό με την αναγγελία προληπτικών ελέγχων και προσαγωγών, παραβιάζει κατάφωρα το κατακτημένο με αγώνες δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει όταν ποδοπατάνε τα δικαιώματά του, στοχεύει στην τρομοκράτηση και καθυπόταξη του λαού, αποτελεί ένα νέο σοβαρό βήμα στην κλιμάκωση της κρατικής βίας και καταστολής. Προστίθεται στους ξυλοδαρμούς και τα χημικά των ΜΑΤ, στις συλλήψεις και τις διώξεις σε βάρος εργαζομένων που αγωνίζονται για το ψωμί και το δίκιο τους, στη βάναυση καταπάτηση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών που αποτελούν καθημερινή πλέον κυβερνητική πρακτική ενάντια σε όσους αντιστέκονται στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να αψηφήσουν την αστυνομική τρομοκρατία. Να μη δεχτούν να μπουν στο "γύψο". Να διαδηλώσουμε μαζικά, αποφασιστικά και οργανωμένα με το ΠΑΜΕ. Να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας στα μνημόνια, στις δανειακές συμβάσεις, στα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας, που κάνουν τη ζωή μας κόλαση, ενάντια στην κρατική καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Να ακουστεί η φωνή μας μέχρι την αποστειρωμένη ζώνη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ