Τρίτη 9 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Συνεχίζεται η φασαρία εντός και εκτός Βουλής

Πρώην και νυν υπουργούς Οικονομικών καλεί τώρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την κλήση σε ακρόαση των πρώην υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλου, Φ. Σαχινίδη και του νυν Γ. Στουρνάρα σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», που περιέχει ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία και η οποία «ατύπως» πηγαινοερχόταν από το ΣΔΟΕ σε υπουργούς χωρίς κανένας να την ελέγξει, αποφάσισε χθες η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Χθες στην Επιτροπή κατέθεσαν ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σ. Κλαδάς και ο νυν Στ. Στασινόπουλος.

Σε αντίθεση με τους Βενιζέλο - Διώτη, ο Σ. Κλαδάς είπε ότι η λίστα αποτελεί νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και με βάση αυτό θα μπορούσε να προχωρήσει η έρευνα και να εισπραχθούν οι φόροι που αναλογούσαν. Με τη σειρά του, ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ είπε στην Επιτροπή ότι δε συγκροτήθηκε ενιαία λίστα με 32 πολιτικούς που ελέγχονταν από την υπηρεσία του και ανέφερε ότι τα ονόματα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο ήταν διάσπαρτα στοιχεία από όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις της υπηρεσίας.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη θέση ότι πρέπει να δοθούν όλα τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα και τόνισε ότι όλοι οι αρμόδιοι πρώην και νυν υπουργοί Οικονομικών που εμπλέκονται στο θέμα, θα επιχειρήσουν να συσκοτίσουν τα πράγματα, είτε έρθουν, είτε όχι στην Επιτροπή Θεσμών.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μ. Σφακιανάκης είπε χτες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα, ότι η υπηρεσία του μπορεί να ελέγξει αν έχει αλλοιωθεί το περιβόητο «φλασάκι» της «λίστας Λαγκάρντ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ