Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ερχεται ο προπαγανδιστής των γνωστών «μονόδρομων»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη μεθαυριανή επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΘΟ στην Κοζάνη

«Τους γνωστούς πια "μονόδρομους" της κυβερνητικής πολιτικής, τους μεγάλους "εθνικούς στόχους" της κερδοφορίας του κεφαλαίου, των ιδιωτικοποιήσεων - ξεπουλήματος της περιουσίας του λαού, της απλόχερης χρηματοδότησης προς το μεγάλο κεφάλαιο και της "αναγκαιότητας" της περιοριστικής πολιτικής σε μισθούς και συντάξεις, έρχεται να προπαγανδίσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας», καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Αφορμή στάθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Γιάννου Παπαντωνίου στην Κοζάνη μεθαύριο Κυριακή. Ο ΥΠΕΘΟ θα μεταβεί προσκεκλημένος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ένας από τους βασικούς συντελεστές της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, επισκέπτεται μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια περιφέρεια που μαστίζεται από ανεργία, οικονομικό μαρασμό, αφανισμό της υπαίθρου, ξεκλήρισμα της αγροτιάς και των μικρομεσαίων στρωμάτων, καταστροφή του περιβάλλοντος, εσωτερική μετανάστευση και εγκατάλειψη. Μια περιοχή με έντονα δημογραφικά και κοινωνικά προβλήματα. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Ερχεται στην περιοχή μας ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας για να μας πει τι; Μήπως για το ξεπούλημα της ΔΕΗ στο μεγάλο κεφάλαιο, μετά την πρόσφατη "απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας" αντί πινακίου φακής; `Η, μήπως, για το τεράστιο σκάνδαλο στον ΑΗΣ Φλώρινας, με το "πανωπροίκι" στο κόστος κατασκευής της τάξης των δεκάδων δισεκατομμυρίων - δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο; Για τους εργάτες στο εργοστάσιο ινοσανίδας των Γρεβενών, που υποφέρουν (και γενικότερα για το μαρασμό και την εγκατάλειψη του νομού) ή για τα μεγάλα προβλήματα των γουνεργατών και μικρών γουνοποιών (με πρώτο αυτό της ανεργίας) στην Καστοριά και τη Σιάτιστα; Για τα αρδευτικά έργα και τις επενδύσεις στην αγροτική οικονομία που δε γίνονται ή για το αλύπητο χτύπημα της κτηνοτροφίας, εξαιτίας των πολιτικών της ΕΕ, που με περισσό ζήλο εφαρμόζει η κυβέρνηση; `Η, μήπως, για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας, της πολιτιστικής παρακμής, της αύξησης της ραδιενέργειας στην περιοχή - περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή, σαν συνέπεια των βάρβαρων ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη γειτονική Γιουγκοσλαβία - και της καταστροφής του περιβάλλοντος από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ (υπόθεση φίλτρων);

Σε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας - ο λαός συνολικά- δεν πρόκειται να δοθεί λύση με την έλευση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Το αντίθετο μάλιστα. Γι' αυτό που πραγματικά ενδιαφέρεται η κυβέρνηση είναι η προώθηση, με γρήγορους ρυθμούς, των συμφερόντων της ντόπιας πλουτοκρατίας, η απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Τα κονδύλια από το Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα τα διαχειριστεί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, το μεγάλο κεφάλαιο. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοεπιχειρηματιών - που έχουν αναλάβει τα λεγόμενα μεγάλα έργα - για τη διείσδυσή τους στις αγορές των γειτονικών βαλκανικών χωρών και τα δικά τους συμφέροντα. Αυτά έρχεται να προωθήσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Οχι όμως και τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων και των συνταξιούχων, των αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας και των γυναικών».

Οι τελευταίοι, τίποτα θετικό δεν μπορούν να περιμένουν από αυτή την επίσκεψη, επισημαίνει η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και απευθυνόμενη προς τα λαϊκά στρώματα τονίζει:

«Μόνο με τη δική τους πάλη, με τη συνολική αντιπαράθεση και ρήξη με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική Ευρωπαϊκής Ενωσης - κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης (και των συνοδοιπόρων τους) και την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με την οικοδόμηση ενός Λαϊκού Μετώπου και την εφαρμογή μιας άλλης οικονομικής πολιτικής, προς όφελος του λαού και του τόπου, από μια λαϊκή εξουσία, μπορούν να βρουν λύση τα μεγάλα προβλήματα του εργαζόμενου λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ