Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... τάξη

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΙΓΟΥΡΑ τρίβουν τα χέρια τους οι ιθύνοντες του ΝΑΤΟ, με την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα ΠΓΔΜ και Κοσσόβου. Ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ μίλησε χτες ξεκάθαρα για το ενδεχόμενο πολέμου και τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Τι καλύτερο, φυσικά, γι' αυτούς που αρέσκονται να επιβάλλουν «την τάξη» σε τέτοιες περιπτώσεις, ξεχνώντας, βεβαίως, ότι αυτοί δημιούργησαν την «αταξία», δηλαδή τις προϋποθέσεις για να ξεσπάσουν συγκρούσεις!

Βέβαια, πολλά μένουν ακόμα να καθοριστούν για το «πώς» θα επιβληθεί αυτή η τάξη, μια και έχουμε συνηθίσει πια τη διαδικασία των διαβουλεύσεων για τη μοιρασιά ανάμεσα σε ΗΠΑ Γερμανία, ΕΕ, κάθε φορά που έχουμε εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Οσο για την ελληνική κυβέρνηση, ούτε σε θέση να ενημερώσει την ελληνική Βουλή για όσα γίνονται δεν είναι σε θέση. Προφανώς, περιμένει κι αυτή να της αναθέσουν το ρόλο της.

Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ πια γι' αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ξεπεράσει τα όρια. Δημοσιεύματα το θέλουν τώρα, να κατατίθεται το Σεπτέμβριο, ενώ η κυβέρνηση μιλά ακόμα για μελέτες και έναρξη κοινωνικού διαλόγου!

Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να είναι μέσα στο μυαλό του Σημίτη και του Γιαννίτση, για να βρει, τελικά, άκρη στο κουβάρι της φημολογίας. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι δε γίνεται τόση φασαρία για ένα νομοσχέδιο, παρά μόνο όταν πρόκειται να κάνει μεγάλη ζημιά.

Το καλό, ίσως, μ' αυτήν την υπόθεση είναι πως γίνεται και Συνέδριο της ΓΣΕΕ αυτές τις μέρες και, θέλοντας και μη, οι παρατάξεις στη ΓΣΕΕ είναι υποχρεωμένες να πάρουν, εκ των πραγμάτων, σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις για το θέμα. Κι αυτές, που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική κάθε άλλο παρά επιθυμούν κάτι τέτοιο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ