Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΙΝΑΙ ερώτημα αν το κλίμα που προέκυψε από την προχτεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στην ΚΕ του κόμματος και αν θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας «συντεταγμένης σύγκρουσης», όπως ερμηνεύονται τα όσα συνέβησαν στο ΕΓ, ή αν θα λάβει το χαρακτήρα «εκτόνωσης» της κρίσης, όπως διατείνονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού (σελίδα 7)

ΕΠΙΜΕΝΕΙ να μην ξέρει για τη στάση του στη διάρκεια της δικτατορίας ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, επαναλαμβάνοντας κατά τη χτεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Ενωσης Μητέρων Ελλάδας (ΠΕΜΕ), ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι γίνονταν βασανιστήρια (σελίδα 9)

ΠΟΛΛΑ ερωτηματικά γεννά η σπουδή των αστυνομικών οργάνων και εισαγγελικών λειτουργών της Θεσσαλονίκης να θέσουν σε εφαρμογή, πριν ακόμη ψηφιστούν, διατάξεις του τρομονόμου που καταπατούν κατάφωρα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Η περίπτωση των δύο νεαρών (Θ. Φουρλή και Θ. Γκινάλα) αποτελεί το πρώτο χαρακτηριστικό δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα (σελίδα 10)

ΣΤΗΝ τελική ευθεία βρίσκεται μία ακόμα απόπειρα της κυβέρνησης να απαλλαγεί από το κόστος κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών, το οποίο φορτώνονται η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) και οι ίδιοι οι δημότες. Στο όνομα της δήθεν «ισχυροποίησης» των δήμων με νέες αρμοδιότητες προχωρεί σε νέα αφαίμαξη των οικονομικών των ΟΤΑ και στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα κρατικών κοινωνικών τομέων, για να επιτυγχάνεται ευκολότερα η ιδιωτικοποίησή τους (σελίδα 17)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ οι Ηνωμένες Πολιτείες να ασκούν την εξαιρετικά... «δημοκρατική» πολιτική του θανατηφόρου εναγκαλισμού διά του οικονομικού αποκλεισμού που κρατά εδώ και 40 χρόνια, αφού διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, απορρίφθηκε οποιαδήποτε πιθανότητα άρσης του εμπάργκο... όσο ο Φιντέλ Κάστρο βρίσκεται στην εξουσία! (σελίδα 18)

ΝΕΟΙ μεγάλοι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι ελλοχεύουν, καθώς η κυβέρνηση, υπό την πίεση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης των έργων, κινείται στη λύση των τυπικών περιβαλλοντικών μελετών, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Γ. Παπαντωνίου για το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (σελίδα 22)

ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ επιτηδείων συγγενών που αναμένουν να «αποβιώσει» η ΔΕΗ για αρπάξουν την περιουσία της, θύμιζε η χτεσινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (σελίδα 23)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ