Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Το κλίμα ρευστότητας μεταφέρεται στην ΚΕ

Το κλίμα που προέκυψε από την προχτεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στην ΚΕ του κόμματος. Τώρα αν το κλίμα αυτό θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας «συντεταγμένης σύγκρουσης», όπως ερμηνεύονται τα όσα συνέβησαν στο ΕΓ, ή αν θα λάβει το χαρακτήρα «εκτόνωσης» της κρίσης, όπως διατείνονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αποτελεί ερώτημα.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι πλέον οι σχέσεις του Κ. Σημίτη με τα ιστορικά στελέχη του χώρου του περνούν σε νέα φάση, καθώς οι πληροφορίες φέρουν την «ομόφωνη απόφαση» που λήφθηκε προχτές στο ΕΓ να είναι προϊόν της ανάγκης να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ μια διαφορετική εικόνα προς τα έξω από εκείνη που πραγματικά αναδείχτηκε κατά την πολύωρη συνεδρίαση, και όπου ο Κ. Σημίτης βρέθηκε «μόνος» έναντι της κριτικής που του ασκήθηκε. Αλλωστε, η φράση που αποδίδεται στον Κ. Σκανδαλίδη κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης (σ.σ.: «Δε θεωρώ ότι τελειώνουμε όπως θα έπρεπε», φέρεται να είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ), δίνει ένα στίγμα πολύ διαφορετικό από το «όλοι μαζί», που περισσότερο από ανάγκη διακηρύσσεται από όλες τις πλευρές στο ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στην ΚΕ, συνεργάτες του έλεγαν ότι θα κινηθεί στο μήκος κύματος των προχτεσινών του δηλώσεων, επιδιώκοντας την αποκλιμάκωση της έντασης και την «αφομοίωση» κι αυτής της κρίσης, χωρίς πάντως να αφίσταται από τις διακηρύξεις περί «ανανέωσης», που πάντως θα συνοδευτούν από διαβεβαιώσεις ότι αυτή η ανανέωση δε συνιστά «εξοβελισμό» κανενός.

Οσο για τον Δ. Ρέππα, όταν ρωτήθηκε χτες για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ηγηθεί ξανά του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, παρά τα λεγόμενά του ότι είναι αρκετή η παραμονή στη θέση του πρωθυπουργού για δυο τετραετίες, απάντησε ότι «τους πρωθυπουργούς ή τους πολιτικούς, όσον αφορά την περίοδο άσκησης των καθηκόντων τους, τους περιορίζει ο ίδιος ο λαϊκός παράγοντας. Η απόφαση, λοιπόν, των πολιτών είναι εκείνη που επιμηκύνει ή συντομεύει τη θητεία όσων είμαστε σε αυτή την πολιτική κονίστρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ