Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Αθωώθηκε ο Γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

Κατέπεσαν σε λίγα λεπτά οι απαράδεκτες κατηγορίες της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκίδας

Σαθρή και χωρίς καμία βάση, αποδείχτηκε η κατηγορία που απαγγέλθηκε κατά του Γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, Θ. Παππά. Το στέλεχος του Κόμματος είχε μηνυθεί από την αστυνομία Χαλκίδας ως «υπεύθυνος» για την «παραβίαση ωραρίου νυχτερινής ησυχίας» κατά τη διάρκεια του διήμερου πολιτικού - πολιτιστικού φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο Πάρκο του Βούρκου στη Χαλκίδα τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Η κατηγορία δεν ήταν δυνατόν να σταθεί ούτε νομικά και μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την έναρξή της, χτες το πρωί, στο Πταισματοδικείο Χαλκίδας, η Ειρηνοδίκης, Μαρία Ρηγοπούλου «αθώωσε τον κατηγορούμενο».

Σημειωτέον, ότι κανένας μάρτυρας κατηγορίας δεν έκανε την εμφάνισή του. Αντίθετα ως μάρτυρας υπεράσπισης, κατέθεσε εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ο πρόεδρός του, Λάμπρος Γκάνης, ο οποίος κατήγγειλε ως αντισυνταγματική και πολιτική τη δίωξη κατά πολιτικού κόμματος και του γραμματέα του.

Προηγούμενα, μαζικοί φορείς, σωματεία, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας (διά του προέδρου του), ο Δήμαρχος Χαλκίδας, ο Νομάρχης Εύβοιας και Νομαρχιακές Επιτροπές Κομμάτων καταδίκαζαν αυτή την πρακτική. Πρακτική, που αντανακλά τον αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβερνητικής πολιτικής, που ακολουθώντας τις εντολές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και της «νέας τάξης», προσπαθεί να «βάλει χέρι» στα δικαιώματα, στις κατακτήσεις και στις δημοκρατικές ελευθερίες, τρομοκρατώντας (με «τρομονόμο», υπό κατάρτιση ν/σ για νομιμοποίηση καταστολής συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, Σένγκεν, Εσελον και αγγλικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς) και φιμώνοντας κάθε φωνή αντίστασης και χειραφέτησης.

«Οσον αφορά τους κομμουνιστές, δήλωσε μετά το τέλος της δίκης ο Θ. Παππάς, ξέρουμε ότι τέτοιες ενέργειες και πρακτικές μπορεί να στρέφονται εναντίον μας, αλλά αποδέκτες δεν έχουν μόνο εμάς. Στέλνουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα στο λαϊκό κίνημα που συνεχώς αντιδράει σ' αυτή την αντεργατική πολιτική. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δράση τους και μέσα από τα φεστιβάλ και γενικότερα την ενημέρωση, συσπείρωση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των άλλων λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας κατά της ολομέτωπης επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου».

Με χτεσινή ανακοίνωση η ΝΕ Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τη δίωξη «ως φίμωση της πολιτικής έκφρασης των κομμάτων», επικαλούμενη «υπερβάλλοντα ζήλο της Αστυνομίας» που στάθηκε «στο γράμμα κάποιων αναχρονιστικών νόμων».

Το νεολαιίστικο κίνημα δεν μπαίνει στο γύψο

Την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, καταδικάζει με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας, τονίζοντας: Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα δε θα μπει στο γύψο. Οσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει την αντιλαϊκή της πολιτική, όσο και αν προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται. Η μήνυση της Αστυνομίας κατά του Γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, προσβάλλει το δημοκρατικό μας αίσθημα και το δικαίωμα μιας πολιτικής νεολαίας ελεύθερα να διαδώσει τις θέσεις της και την πολιτική της. Ειδικά ένας πολιτικός - πολιτιστικός θεσμός, όπως το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που έχει κατακτήσει θέση ψηλά στη συνείδηση της νεολαίας τα τελευταία 26 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ