Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον κάλαθο των αχρήστων

Μια επίσκεψη ενός πρέσβη, και μάλιστα αυτού των ΗΠΑ, στην περιοχή μας, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ιδιαίτερα δε όταν σκοπός της επίσκεψης είναι «να δώσω έναυσμα να αναπτυχθούν περαιτέρω οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ως ισότιμων μερών»!!!

Και βέβαια, μια τέτοια επίσκεψη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη γιατί:

  • «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια κινητοποίηση της Αστυνομίας και Ασφάλειας στην πόλη...», σύμφωνα με ρεπορτάζ ραδιοφωνικών εκπομπών σε Καβάλα και Κομοτηνή Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 του Μάρτη.
  • Την Τρίτη 13 του Μάρτη, και τις ώρες από 2 μ.μ. έως 4.30 μ.μ., τμήμα κεντρικού δρόμου της Κομοτηνής παραμένει κλειστό για τους «ιθαγενείς» κατοίκους της πόλης, γιατί ο «ανθύπατος» συντρώγει με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες σε γνωστό εστιατόριο. Το ίδιο επαναλήφθηκε και το βράδυ από τις 8 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ.
  • Την Τετάρτη 14 του Μάρτη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει μέχρι και το κτίριο των γραφείων του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη για να προστατέψουν τον «υψηλό» επισκέπτη.
  • Αντίστοιχη κατάσταση με αποκλεισμούς δρόμων και στην Ξάνθη, όπου ο εκπρόσωπος των δολοφόνων στη χώρα μας περιηγήθηκε από το δήμαρχο στην Παλιά Πόλη.

Ακόμη περισσότερο, όμως, η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι αποκαλυπτική γιατί:

  • «Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του πρέσβη της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου, της χώρας που έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει ή επηρεάζει γενικότερα τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις όλου του κόσμου. Μετέφερα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ τα αισθήματα των κατοίκων της περιοχής (!!!). Ελπίζουμε και προσδοκούμε όλες οι παρεμβάσεις της χώρας του να είναι προς το καλό της ειρήνης (!!!), προς το καλό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, των Βαλκανίων και της πρώην Ανατολικής Ευρώπης».
  • «...Ο άγιος Νικόλαος να τον προστατεύει και να τον ευλογεί...».

(Πρόκειται για δηλώσεις του νομάρχη Καβάλας, Θ. Κολλιοντζή).

Δε θα κουράσουμε άλλο με τις δηλώσεις υποταγής που εκφράστηκαν από το σύνολο των τοπικών αρχόντων (αιρετών και διορισμένων), που δείχνουν ότι τα μαθήματα, όπως αυτά «ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ», της κυβέρνησης Σημίτη πιάνουν τόπο. Δηλώσεις υποταγής - το ξανατονίζουμε - που θυμίζουν «φτωχούς συγγενείς» που ξερογλείφονται για ένα κοκαλάκι από το πλούσιο τραπέζι των Βαλκανίων, όπου στρογγυλοκάθονται Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι της κυβέρνησης και των ομοίων της.

Πιστεύαμε ότι σ' αυτή τη χώρα υπήρχε ακόμα ντροπή και τσίπα, αλλά μάλλον πέσαμε έξω.

Θυμίζουμε ενδεικτικά:

- 23 του Μάρτη 1999, έναρξη βομβαρδισμών διάρκειας 78 ημερών στη Γιουγκοσλαβία. Μια «παρέμβαση των ΗΠΑ (και όχι μόνο) για το καλό των κατοίκων της περιοχής», κατά το νομάρχη Καβάλας.

- Βομβαρδισμοί στο Ιράκ, άλλη μια «υπόθεση ρουτίνας» όπως ο νέος «πλανητάρχης» Μπους δηλώνει και μάλλον εντάσσεται και αυτό στις «παρεμβάσεις των ΗΠΑ για το καλό των κατοίκων της περιοχής και της ειρήνης...».

- Εξελίξεις στην ΠΓΔΜ με συνέχιση των εχθροπραξιών από τα παρακλάδια του αμερικανοθρεμμένου «UCK». Αλλη μια κοινωνική προσφορά των ΗΠΑ για το καλό των κατοίκων της περιοχής και της ειρήνης...

- Μάρτης 2001, έκθεση της ΕΕ του Σημίτη και των άλλων ευρωλιγούρηδων, που συγκαταλέγει την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και θράκης στην «τιμητική» θέση μεταξύ των 10 φτωχότερων επαρχιών του «παραδείσου» της Ενωμένης Ευρώπης.

Ο ελληνικός λαός, κύριοι Σημίτηδες, Τάτσηδες, Κολλιοντζήδες, Ερυφυλήδηδες, δεν έχει σκύψει τη μέση του όπως εσείς.

Ο ελληνικός λαός εξέφρασε και εκφράζει τα αισθήματά του απέναντι στην αμερικανο-ΝΑΤΟ-ευρωπαϊκή πολιτική με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ενάντια στην παράδοση του Οτσαλάν και στο βρώμικο πόλεμο στα Βαλκάνια, αλλά και με τις σημερινές κινητοποιήσεις του ενάντια στο ΝΑΤΟ-ουράνιο (που είναι καλύτερο από το τσιγάρο, γιατί το «τσιγάρο προκαλεί καρκίνο», όπως δήλωσε η υφυπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ) και στην επίσκεψη του «ανθύπατου». Αλλά οι περισσότεροι από σας δεν κάνατε τον κόπο να κατεβείτε στο δρόμο μαζί μας - «άλλο θεό προσκυνάτε»...

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία είναι στο δρόμο διεκδικώντας καλύτερη εκπαίδευση, δουλιά, υγεία και ασφάλιση, αλλά εσείς ξεροσταλιάζετε στις πόρτες των υπουργείων περιμένοντας να γλείψετε κάτι από τα πρώτα, δεύτερα και τρίτα κοινοτικά πλαίσια (κι έχουν πρηστεί τα πόδια σας απ' την ορθοστασία).

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία της περιοχής, ανεξάρτητα από γλώσσα, θρησκεία και καταγωγή, θέλουν να ζήσουν ειρηνικά στον τόπο τους, εκμεταλλευόμενοι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές προς όφελός τους και προς όφελος της χώρας. Θέλουν να δημιουργήσουν και να ζήσουν σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, με ισότιμη συνεργασία με τους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση όμως και οι συνοδοιπόροι της στους μονόδρομους του «ρεαλισμού» της υποταγής θέλουν να τους μετατρέψουν σε ραγιάδες. Θέλουν να πουλήσουμε τη συνείδησή μας για μερικά πετροδολάρια και μάλιστα βουτηγμένα στο αίμα των λαών.

Αυτή η πολιτική που ξεπουλά τα πάντα, που παραδίνει τη χώρα μας βορά στις ορέξεις των μεγάλων αφεντικών, αυτή η πολιτική που ξεριζώνει τους αγρότες από τον τόπο τους, που καταδικάζει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους χωρίς ασφάλιση, δικαιώματα, που καταδικάζει τους νέους στο σύγχρονο αναλφαβητισμό, στη χρόνια ανεργία, στους ναρκοπαραδείσους, αυτή η πολιτική και όσοι την υπηρετούν, να 'στε σίγουροι θα βρει τη θέση που της ανήκει, στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο λαός μας με την πάλη του, με τους αγώνες του που όλο και δυναμώνουν, θα χτίσει το δικό του ΜΕΤΩΠΟ, το ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και θα κατακτήσει όλα αυτά που σήμερα του κλέβουν, όλα αυτά που του στερούν.

Το ποτάμι όσα ζιγκ - ζαγκ και να κάνει πάντα καταλήγει στη θάλασσα, έτσι και η κοινωνική εξέλιξη. Παρ' όλα τα ζιγκ - ζαγκ και τα πισωγυρίσματα οι λαοί θα πάρουν την τύχη στα χέρια τους, θα κάνουν πράξη τα όνειρα και τις αγωνίες τους. Γιατί Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ και ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Υ.Γ. Σίγουρα, τώρα με την εικόνα του Αϊ-Νικόλα ο κ. «ανθύπατος», που τόσους τεμενάδες του κάνατε, θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Θα προτείναμε στους τοπικούς άρχοντες να ανακηρύξουν τον Αϊ-Νικόλα πολιούχο της πόλης προς τιμήν του μεγάλου «προστάτη», αλλά νομίζουμε ότι θα προκαλέσουν τα φιλειρηνικά αισθήματα των ναυτικών της πόλης.

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!

Λάζαρος ΜΠΑΜΠΑΣ
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέας του ΣΠ Ανατ. Μακεδονίας της ΚΝΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική υποδοχή στον ανεπιθύμητο Μπερνς (2001-04-24 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος των δολοφόνων Μπερνς (2001-03-11 00:00:00.0)
Πρόκληση για το λαό η επικείμενη επίσκεψη Μπερνς (2000-10-12 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Μπερνς στην Καστοριά (2000-06-25 00:00:00.0)
Μπερνς είσαι ανεπιθύμητος (2000-02-17 00:00:00.0)
Η προσπάθεια εξωραϊσμού δε θα περάσει (1998-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ