Παρασκευή 16 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στρατεύτηκε υγιής, «απολύθηκε» με προβλήματα... .

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Ερώτηση για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του Γ. Π. Κοσκινά και των συνεπειών τους, που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Οπως τονίζεται στο κείμενο της Ερώτησης, «ο στρατιώτης Γ. Π. Κοσκινάς (ΑΣΜ 100/4852/99) παρουσιάστηκε στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη στις 22/3/99, κρίθηκε ικανός και στις 5/5/1999 πήρε την ειδικότητα πυροβολητή ΤΟΜΑ-ΒΜΡ-1. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες και το Μάη του 2000 μετατέθηκε στο Τάγμα ΓΕΣ, όπου τοποθετήθηκε στο 7ο/2 Επιτελικό Γραφείο σαν γραφίστας.

Οπως προκύπτει από τα επισυναπτόμενα κείμενα (ιστορικό της υπόθεσης και επιστολή της μητέρας του Ε. Κοσκινά), ο Γ. Π. Κοσκινάς στις 20 Αυγούστου 2000 εισήχθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Μετά από τις σχετικές ιατρικές εξετάσεις, υπήρξε η διάγνωση "ενδοπαρεγχυματική αιμορραγία (ΔΕΝ) παρεγκεφαλιδικού ημισφαιρίου", καθώς και πιθανότητα ύπαρξης σηραγγώδους αιμαγγειώματος. Χωρίς να έχει αποκατασταθεί η υγεία του, απολύθηκε από το στρατό στις 3/10/2000. Στο εξιτήριο αναφέρεται η διάγνωση "παρεγχυματική αιμορραγία δεξιού παρεγκεφαλιδικού ημισφαιρίου σε έδαφος σηραγγώδους αιμαγγειώματος" και συνιστάται χειρουργική αντιμετώπιση, ενώ στις στρατιωτικές μεταβολές αναφέρει ότι με βάση την υπ' αριθμόν 16944/2000 γνωμάτευση της Επιτροπής Απαλλαγών κρίνεται ικανός τέταρτης κατηγορίας».

Ερωτάται ο υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε:

α) Να εξασφαλιστεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που εμφανίστηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του Γ. Π. Κοσκινά (κάλυψη των αναγκαίων εξόδων κλπ.).

β) Να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρνητικές συνέπειες σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας πλήρους ή μερικής αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας του Γ. Π. Κοσκινά (συνταξιοδότησή του κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ